K.v.v. Quick Boys legt Neville Ogidi Nwankwo vast

De Technische Commissie van de blauw-witten heeft een akkoord bereikt met Neville Ogidi Nwankwo over een tweejarige verbintenis. In het seizoen 2023-2024 zal de jongere broer van de huidige linksback van Quick Boys nog verhuurd worden aan FC Rijnvogels, zijn huidige club, waarna hij een jaar later de definitieve overstap zal maken naar sportpark Nieuw Zuid.



Net als Nigel is de 20-jarige Neville Ogidi Nwankwo, die over belangstelling niet heeft mogen klagen, verdediger van beroep. Voordat hij de overstap maakte naar FC Rijnvogels, kwam de rechtspoot uit voor Westlandia. In Naaldwijk debuteerde hij vanuit de jeugdopleiding in het eerste elftal. In een verder verleden was Neville actief bij ADO Den Haag en DHC Delft.

,,Met Neville hebben we een groot defensief talent aan ons weten te binden. Een ruwe diamant die zeer leergierig is en in onze ogen nog veel beter kan worden. Bij FC Rijnvogels heeft hij dit seizoen zijn doorbraak beleefd in de Derde Divisie. Gezien zijn jonge leeftijd en de aanwezige kwaliteiten is de rek er nog lang niet uit bij hem. Het is wel van groot belang dat hij zijn vlieguren blijft maken. Gelukkig kan Neville op De Kooltuin zich verder ontwikkelen in een mooie en uitdagende competitie.”



Voor de speler in kwestie gaat een langgekoesterde wens in vervulling. ,,Van jongs af aan droomde ik ervan om met Nigel in één team samen te kunnen spelen. Quick Boys is een heel grote club en als ik in de gelegenheid ben, kom ik graag kijken. Uiteraard heeft mijn broer mij uitvoerig geïnformeerd over het team. Daarnaast heb ik contact gehad met Ivailo Staal, die mij goede tips heeft gegeven. Ook hij heeft bij FC Rijnvogels gespeeld en weet als geen ander dat je je daar als speler heel goed kunt ontwikkelen. Het is top dat ik nog mag blijven en wekelijks kan spelen. Dat is voor mij op dit moment het allerbelangrijkste. Niemand wil op de bank zitten natuurlijk. Zeker op mijn leeftijd moet je minuten maken om beter te kunnen worden.”

Neville is naar eigen zeggen een sterke en atletische speler met veel snelheid, sprongkracht en opbouwend vermogen. ,,Bij FC Rijnvogels ben ik volwassener gaan spelen in vergelijking met mijn periode bij Westlandia. Ook mijn coaching wordt steeds beter, al ben ik van nature geen prater. Van de trainer krijg ik regelmatig oude beelden toegestuurd van topverdedigers toen zij mijn leeftijd hadden. Daar leer ik ontzettend van.”



De geboren en getogen Hagenaar kan niet vaak genoeg benadrukken dat hij zich de komende anderhalf jaar volledig op FC Rijnvogels zal focussen. ,,Het is aan mij om te laten zien dat ik de overstap naar Quick Boys waard ben. Bovendien valt er voor ons nog volop te winnen dit seizoen. De achterstand op de koplopers bedraagt slechts zes punten. Wie weet wat er nog mogelijk is…”

De clubleiding ziet uit naar de toekomstige samenwerking met Neville Ogidi Nwankwo en wenst hem veel plezier en succes toe met zijn voetballoopbaan.