Leonard de Beste keert terug op het oude nest

Na twee succesvolle jaren op sportpark De Kooltuin speelt Leonard de Beste volgend seizoen weer in het blauw en wit. De Beste, die een stormachtige ontwikkeling doormaakt bij FC Rijnvogels in de zaterdagvariant van de Derde Divisie, tekent voor één seizoen met een optie voor nog jaar bij de club waar hij is opgegroeid.



Gert Pluimgraaff is blij met de aanstaande terugkeer van De Beste. ,,Na zijn vertrek naar FC Rijnvogels zijn wij Leonard uiteraard op de voet blijven volgen. Hij heeft zich op De Kooltuin uitstekend ontwikkeld en een belangrijke bijdrage geleverd aan de successen van die club. Een win-winsituatie voor alle partijen dus. Leonard laat zien dat een speler uit de eigen jeugdopleiding zich ook via een omweg kan ontplooien en de volgende stap kan maken. Zijn geduld wordt uiteindelijk beloond. Ik ben ervan overtuigd dat hij op Nieuw Zuid deze goede lijn doortrekt en zal uitgroeien tot een volwaardige eerste elftalspeler.”



Hoewel De Beste helemaal tot bloei is gekomen in Katwijk aan den Rijn heeft hij niet lang hoeven twijfelen over zijn toekomst. ,,Begrijp me niet verkeerd: FC Rijnvogels is een heel leuke club en ik heb het erg naar mijn zin daar. Maar Quick Boys zit in mijn hart. Ik heb zeventien jaar rondgelopen op Nieuw Zuid. Maar het nieuws moet nog een beetje indalen bij me. Het gaat natuurlijk ook pas over een half jaar spelen en voorlopig wil ik nog knallen met FC Rijnvogels.”

Van nature is De Beste een aanvallend ingestelde speler, maar op De Kooltuin maakt hij met name indruk als verdedigende middenvelder. ,,Niemand zou mij dat van tevoren hebben kunnen wijsmaken. Wat dat betreft zijn alle credits voor Thomas Duivenvoorden die mij op die positie de kans heeft gegeven. Vanaf het begin af aan ging het vrij aardig. Mijn spel werd eigenlijk alleen maar beter. In de gesprekken met Quick Boys is ook duidelijk geworden dat ik als ‘6’ gehaald ben. Ik denk dat ik dan de beste versie van mezelf ben.”



En dus krijgt de succesvolle samenwerking van De Beste met zijn huidige trainer een vervolg bij Quick Boys. ,,Thomas is een moderne trainer en een voetbalgek. Zijn spelopvatting is vernieuwend. Hem kennende zal iedereen een eerlijke kans krijgen van hem. Dat hij weet wat ik kan, lijkt mij niet nadelig. Maar laat ik eerst mijn basisdebuut maar eens maken, dan zien we wel waar het schip strandt,” besluit de strijdlustige middenvelder.

Quick Boys wil Leonard de Beste van harte feliciteren met zijn terugkeer en wenst en hem veel succes en plezier toe op sportpark Nieuw Zuid.