K.v.v. Quick Boys versterkt zich met Nick Runderkamp

De Technische Commissie van K.v.v. Quick Boys heeft een akkoord bereikt met Nick Runderkamp. De 24-jarige middenvelder tekent een contract tot het einde van het seizoen en sluit met onmiddellijke ingang aan bij de selectie van trainer Edwin Grünholz.

Runderkamp was de afgelopen vijftien jaar actief bij FC Volendam. Hij doorliep de gehele jeugdopleiding van de wijdbroeken en maakte namens die club op 5 mei 2017 in het uitduel met Fortuna Sittard zijn officiële debuut in het betaalde voetbal. De linkspoot was in de afgelopen jaren zowel actief in het eerste elftal als bij de beloften. In totaal speelde Runderkamp 48 wedstrijden in de hoofdmacht waarin hij vijfmaal trefzeker was.

Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff heeft geduld moeten hebben met Runderkamp. ,,In april spraken we elkaar al eens. Toen was hij met zijn gedachten nog in het betaalde voetbal. Wij zijn daarom erg blij met het aantrekken van Nick. Met hem halen we een goede speler in huis die met veel gif speelt. Nadat de overgang van Lance Duijvestijn naar Quick Boys niet doorging, ontstond een nieuwe vacature op het middenveld. Met Nick is deze positie nu ingevuld.”

,,Het is allemaal erg snel gegaan,” aldus de kersverse aanwinst van de blauw-witten. “De afgelopen periode heb ik mijn pijlen gericht op een contract bij een betaald voetbalclub. Dat is helaas niet gelukt. Toen Quick Boys belde, was de keuze snel gemaakt. Ik wil gewoon weer lekker gaan voetballen.”

Voor Runderkamp is Nieuw Zuid geen onbekend terrein. ,,Ik heb driemaal tegen Quick Boys gespeeld in de afgelopen jaren. En drie keer gewonnen. Het is een heel mooie club met veel supporters. Ik herinner me de sfeervolle opkomst bij de bekerwedstrijd met FC Volendam van een paar jaar geleden. Al die fans met fakkels in de duinen. Dat maak je niet vaak mee in het amateurvoetbal.”

De middenvelder weet wat er van hem gevraagd wordt op amateurniveau. ,,Met Jong FC Volendam ben ik kampioen geworden in de Derde Divisie. Het heeft me enorm geholpen in mijn ontwikkeling als speler. Het gaat niet alleen om voetbal. Er komt veel meer bij kijken.”

Runderkamp kijkt uit naar het nieuwe seizoen. ,,Ik zal me moeten bewijzen en proberen om een basisplaats te veroveren. Dan zien we wel hoe de toekomst er verder uit gaat ziet. Ik heb in ieder geval veel zin in het spelen in de Tweede Divisie. Ik zal diverse oud-ploeggenoten tegenkomen. Enzo Stroo uiteraard. Verder heb ik met Gerry Vlak van IJsselmeervogels heel lang samengespeeld. Ook Jordy Hilterman van Kon. HFC, Paul Kok en Raoul Esseboom van Katwijk, Dani van der Moot van Rijnsburgse Boys en Kay Tejan van Kozakken Boys ken ik van mijn tijd bij FC Volendam.”

Langs deze weg wordt Nick van harte welkom geheten op sportpark Nieuw Zuid en wenst de club hem heel veel succes en plezier toe bij de blauw-witten.