Slechte generale voor Quick Boys

De blauw-witten liepen vanmiddag in de laatste wedstrijd van de oefencampagne tegen een nederlaag op. Op Nieuw Zuid verloor de formatie van trainer Edwin Grünholz met 2-3 van zaterdaghoofdklasser Urk. Dankzij treffers van Tommy Bekooy en Sabir Achefay kwam de thuisploeg na rust langszij, maar in blessuretijd trokken de bezoekers alsnog aan het langste eind.

Nadat voor de rust Ruud Boymans afscheid had genomen van de staf en zijn ploeggenoten, startte Quick Boys zeer zwak aan de wedstrijd. De slechte start resulteerde na twintig minuten spelen in twee tegendoelpunten. Eerst verzilverde Riekelt-Jan Brands een strafschop, nadat Joey Ravensbergen de bal tegen de arm kreeg binnen de beruchte lijnen: 0-1. Niet veel later kon Jelle de Boer geheel vrijstaand inkoppen en wist daarmee de voorsprong van de ploeg van trainer Gert Jan Karsten te verdubbelen: 0-2.

Na de doelwisseling ging Quick Boys op jacht naar de aansluitingstreffer. Met een aantal verse krachten binnen de lijnen, waarvan een drietal reeds voor rust in het veld waren gekomen, werd de druk op het Urker doel vergroot. Nadat een treffer van Koen van Liempt wegens buitenspel werd afgekeurd, bracht Bekooij na een vlotlopende aanval zijn ploeg terug in de wedstrijd: 1-2. Vervolgens kregen Fernando Lewis en Jeroen Tesselaar kansen om Quick Boys langszij te brengen, voordat Achefay uit een haast onmogelijke hoek het net wél wist te vinden: 2-2.

In de slotfase kon het oefenduel alle kanten op. Van Liempt werd opnieuw afgevlagd toen hij de bal tegen de touwen wist te werken. In de toegevoegde tijd viel het doelpunt aan de andere kant. William de Boer wist een counter doeltreffend af te ronden en bezorgde Urk de zege: 2-3.

Volgende week start de competitie in de Tweede Divisie. Op sportpark Nieuw Zuid is GVVV te gast in de openingsronde. De aftrap is om 15:00 uur.