Kansloze middag op Nieuw Zuid

Aan de flow waarin Quick Boys 1 lange tijd heeft gezeten, is in de afgelopen week abrupt een eind gekomen. Na de zeperd van dinsdagavond werd dat nog eens bevestigd in de Jack’s League-wedstrijd tegen Koninklijke HFC. De thuisploeg stapte met 0-4 van het veld en eindigde met negen man.

Natuurlijk wordt dan vanaf de tribunes in de eerste emotie ook naar de arbitrage gewezen. Maar zo’n nederlaag kun je onmogelijk aan de scheidsrechter wijten. Met zulk voetbal verlies je eveneens een zomeravond-potje in de bedrijvencompetitie. Overigens zonder ook maar iets af te doen aan de klasse van dit HFC. Eerder kenden we deze ploeg vooral met een hele andere stijl van voetballen. Maar deze keer werd duidelijk dat zij zich momenteel zeer terecht mengen in de strijd om het kampioenschap. Tot nu toe was het de sterkste tegenstander van dit seizoen op Nieuw Zuid.

Toch waren de spelers in het blauw-wit niet de enigen met een offday. De wedstrijd verliep van beide kanten zeer sportief. Dan is het op z’n minst opvallend als één ploeg eindigt met twee rode kaarten, een aantal gele en een penalty tegen. In dat opzicht leek het wel een kopie van de uitwedstrijd tegen TEC. Opnieuw haalde Quick Boys de eindstreep met twee man minder. En dat voor een ploeg die zeker niet bekend staat om hard spel.

Na negen minuten werd het duel de nek omgedraaid en de middag van vele voetballiefhebbers op Nieuw Zuid verpest. Toen was Bosman al van het veld gestuurd. De verdediger had bij een uitbraak alleen oog voor de bal en probeerde die nog weg te koppen voor de tegenstander. Maar hij sprong daarbij tegen de spits op. Onhandig? Ja, maar zeker geen opzettelijke overtreding. De toegekende vrije trap werd ook nog eens feilloos benut door HFC.

Vanaf dat moment zakte de thuisploeg volledig door het ijs. Het leek in die fase wel een aflevering van ‘Heel Quick Boys 1 bakt er niks van’. Een paar minuten na de openingstreffer lag dan ook de 0-2 in het netje. Na een ‘Rijnsburgse Boys-je’ van de defensie kon een speler van de tegenstander weer eens volkomen vrij inkoppen. En halverwege de eerste helft liep het verschil op tot drie, via een makkelijk gegeven strafschop. Die werd ingeleid door een dramatische terugspeelbal. Van Kleef zette nog een sliding in op de rand van het strafschopgebied, maar hield duidelijk in toen hij zag dat hij niet meer bij de bal kon. Hij leek Brandsma niet eens te raken. Dat belette de spits niet om gretig het gras op te zoeken. En de arbiter niet om gretig naar de stip te wijzen. Op dat moment was natuurlijk allang duidelijk dat het een lange zit ging worden.

Edwin Grünholz leek bepaald niet tevreden met de instelling van een aantal spelers. Na exact een half uur besloot hij tot drie wissels tegelijk. De invallers waren allemaal spelers uit de eigen jeugdopleiding. Geen verrassing, want de hele bank bestond deze middag uit jonge Katwijkers. Bovendien stond Knijnenburg ook al in de basis en is het andere grote talent Levi van Duijn nog geblesseerd. Hij was niet de enige die ontbrak op het wedstrijdformulier. De selectie van de thuisploeg telt een flink aantal afwezigen.

De ‘jonkies’ hadden er zin in en deden het zeker naar behoren. Aanvallend kon Quick Boys in ondertal niet veel brengen. Maar de productie van de gasten kwam in ieder geval voorlopig tot stilstand. Na ruim een uur werden twee extra verse krachten ingebracht. Even later kon HFC toch nog profiteren van een ongelukkig moment achterin en werd het 0-4.

In het vervolg zag de scheidsrechter nogmaals kans om z’n eigen momentje te pakken. Met een tweede gele kaart voor El Kachati wegens protesteren, liet hij opnieuw zien veel moeite te hebben met het aanvoelen van de wedstrijd.

Foto’s: Pro Shots

Al met al geen zaterdag waaraan de blauw-witte aanhang een fijn gevoel heeft overgehouden. Maar als het elftal er volgende week in slaagt om dat recht te zetten, hoor je hier niemand meer over.

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Fernando Lewis (30. Kees Zwanenburg), Borg Knijnenburg (64. Dirk van Duijn), Kevin van Kippersluis (30. Sem van Duijn), Mike van den Ban (64. Matthijs Koster), Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo, Lorenzo van Kleef, Youssef El Kachati, Chima Bosman, Nick Runderkamp (30. Wouter Vroegindeweij)

Opstelling Koninklijke HFC: Michaelis (k), Hulleman, Wilffert, Boer, Morgan, Camara Bos, Tros, Hilterman, Vlak, Brandsma, Yüksel