Ongeregeldheden Rijnsburgse Boys – Quick Boys

De wedstrijd tegen de ‘’uien’’ van dinsdag 19 april jl. had net als de voorgaande edities voor iedereen een voetbalfeestje moeten worden… Helaas zijn we in alle opzichten van een kouwe kermis thuisgekomen. De wedstrijd werd ontsierd door een aantal randdebielen die het nodig vonden om elkaar van dichtbij met vuurwerk te bestoken. Met als gevolg dat 16 toeschouwers, waaronder 11 kinderen, zich voor hun brandwonden moesten laten behandelen. Een schaamteloze en Quick Boys onwaardige vertoning. Wie er ook mag zijn begonnen!

In de eerste plaats wenst het bestuur alle door het vuurwerk getroffen toeschouwers een spoedig herstel toe. Hopelijk zullen met name de kinderen snel over deze ervaring heen kunnen stappen.

Wij kunnen als gevolg hiervan niets anders doen dan verregaande maatregelen nemen om dit soort excessen in de toekomst te voorkomen. Als dit soort gedrag niet stopt is ook het faciliteren van feestavonden in het clubhuis niet meer vanzelfsprekend. Een verzwaring van ons sanctiebeleid is in ieder geval in voorbereiding. Het voorstel voor een jarenlange schorsing/royement voor het afsteken van vuurwerk op Nieuw Zuid of bij uitwedstrijden is in de maak. Op korte termijn zullen er ook tourniquets bij de hoofdingang en ingang Zuid geplaatst gaan worden. De veiligheid voor de bezoekers en onze stewards op het sportpark staat voorop!

Het bestuur betreurt deze gang van zaken, maar voelt zich hiertoe gedwongen. Wegkijken is er in het vervolg niet meer bij als leden of toeschouwers de huisregels aan hun laars lappen. U kunt eraan bijdragen door dit soort ‘’supporters’’ aan te spreken op hun ongepaste gedrag. Het (anoniem) melden van gedragingen die het imago van Quick Boys schaden behoort eveneens tot de mogelijkheden. Wij gaan binnenkort met u in gesprek.

Samen vormen wij de voetbalvereniging Quick Boys!

Het bestuur