Kennismaken met… Jesper Hogedoorn

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Een seizoen waarin Quick Boys opnieuw uitkomt in de Derde Divisie. Voor de rubriek “Kennismaken met…” zullen een aantal nieuwkomers in de selectie geïntroduceerd worden aan de hand van enkele korte vragen. Deze keer is het de beurt aan: Jesper Hogedoorn. De keeper komt over van Kozakken Boys en introduceert zichzelf, vertelt over zijn keus voor Quick Boys en zijn ambities dit seizoen.

Naam: Jesper Hogedoorn
Woonplaats: Zoetermeer
Leeftijd: 31 jaar
Positie: Keeper
Vorige clubs: Feyenoord, Volendam, Telstar, FC Zwolle, Vitesse Delft, Neptunus, Xerxes DZB en Kozakken Boys
Erelijst: Kampioen + promotie met Kozakken Boys

Wie is Jesper Hogedoorn?
“Vanaf mijn 1e jaar in de D-elftallen ben ik keeper geworden. Tijdens een wedstrijd was onze keeper uitgevallen en toen ben ik maar in het doel gaan staan (vraag me niet waarom, haha), maar het was denk ik wel iets in de categorie van “dit had zo moeten zijn”, want op dit moment sta ik daar nog steeds.
Mijn voornaamste kwaliteiten? Haha, dat is altijd lastig om over jezelf te zeggen. Ik beheers mijn gehele 16 meter en ik ben sterk in de lucht met hoge ballen. Ik voetbal aardig mee, ben tweebenig en ik probeer mijn elftal goed te coachen. Uiteindelijk gaat het erom dat een keeper wel de ballen tegenhoudt voor zijn team en dat hoop ik komend seizoen veel te doen.
In het dagelijkse leven run ik samen met Raymon Kuipers, voormalig doelman van Quick Boys, een evenementenbureau. Dit bedrijf bestaat nu bijna acht jaar en wij organiseren complete bedrijfsevenementen van “A” tot “Z”, verzorgen het muzikale entertainment voor bruiloften (ceremonies, diners, recepties en feestavonden) en organiseren publieke evenementen. Verder hebben we al wat leuke dingen mogen organiseren voor Quick Boys, zoals enkele events vanuit de supportersvereniging, maar ook voor bedrijven uit de businessclub en het kampioenschapsfeest vanuit de hoofdklasse naar de Derde divisie. Ik hoop dat we komend seizoen weer mooie (kampioenschaps)feestjes mogen organiseren!”

Waarom Quick Boys?
“Mijn eerste indruk van Quick Boys is dat het echt een immense club is. Als je het zo bekijkt qua entourage, achterban, hoe alles geregeld is en uiteraard qua historie dan speelt Quick Boys een divisie te laag en hoort het gewoon bij de top van Nederland. Er zijn maar een aantal clubs in Nederland waarbij de supporters, bedrijven maar ook de vrijwilligers zo betrokken zijn bij een club.
Quick Boys benaderde mij rond de winterstop. Het was mijn derde jaar bij Kozakken Boys en ik voelde dat ik nog ergens een nieuwe uitdaging aan wilde gaan. Op een beter moment kon de club eigenlijk niet komen. Als je dan door Quick Boys benaderd wordt en ze willen je graag hebben, dan is de keuze snel gemaakt. Ik kende al een aantal spelers van het team, waaronder Anthony Bentem, met wie ik bij XerxesDZB heb gespeeld, en Delano a Cohen. Daarnaast heeft Raymon Kuipers twee jaar bij Quick Boys gespeeld en heeft hij mij natuurlijk alle ins- en outs van de club verteld.”

Ambities komend seizoen
“Ik draag graag mijn steentje bij aan die laatste stap die Quick Boys wilt zetten naar de Tweede Divisie en dat uiteraard gepaard met zo veel mogelijk wedstrijden. Bij alle amateurclubs waar ik heb gespeeld ben ik eerste keeper geweest en ik ga er vol voor om dat ook bij Quick Boys te zijn. Quick Boys is een hele mooie club en ik ben blij dat ik onderdeel ben van dit team, maar ik wil uiteraard wel graag spelen. Daar ben ik ook voor gekomen en het zal een mooie concurrentiestrijd met Martijn worden, waar ik het overigens goed mee kan vinden.”

Dit was voorlopig even het laatste deel van de reeks interviews met nieuwe spelers. In de tweede helft van de maand augustus zal er met meer spelers kennis worden gemaakt voor de rubriek ”Kennismaken met…”. 

 

 

Geef een antwoord