Quick Boys wint wedstrijd van de mooie doelpunten

De tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft een overwinning opgeleverd voor de blauwwitten. De formatie van trainer Jan Zoutman, die twee verschillende elftallen het veld instuurde, won met 2-1 op bezoek bij Kon. HFC. Met fraaie doelpunten wisten Chris Guijt en Madjer Lukoki het duel na rust in het voordeel van Quick Boys te beslissen.

Op het nostalgische sportpark in Haarlem traden de bezoekers opnieuw in een tweespitsensysteem aan. Het eerste gedeelte van de wedstrijd kende weinig hoogtepunten, maar het oefenduel kwam snel daarna goed los. Jesse van Nieuwkerk, een van de twee aanvallers, was na ruim twintig minuten dicht bij de openingstreffer. De lange aanwinst mikte echter op de paal. Enkele ogenblikken later werd het aluminium naast Martijn de Zwart getest door Koen Beeren.
De bal had op de stip gekund, nadat Kelvin Maynard tegen de grond geduwd werd bij een standaardsituatie. De bal schoot door en werd uiteindelijk door Dennis van der Plas naast het doel geschoten. In de 32e minuut ging dan toch een treffer te noteren. Een verwoestende uithaal van Roy Castien bracht de thuisploeg, getraind door Ted Verdonkschot, aan de leiding: 1-0. Nog voor het rustsignaal leken de gasten langszij te komen. Opnieuw werd een strafschop geclaimd, dit keer na een overtreding op Van Nieuwkerk, maar opnieuw wuifde arbiter Wassink de situatie weg.

Terwijl trainer Zoutman met de basisploeg de eerste helft evalueerde in de middencirkel tijdens de pauze, maakten de reserves zich klaar voor de hervatting van de wedstrijd. Het tweede bedrijf was aanvankelijk een kopie van de eerste 45 minuten. Uiteindelijk had Quick Boys de touwtjes stevig in handen en dat resulteerde in de gelijkmaker van Chris Guijt. Het 18-jarige talent, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, deponeerde de bal met een geplaatst schot op schitterende wijze tegen de touwen: 1-1. Diezelfde Guijt leek enkele ogenblikken later opnieuw succesvol te zijn, maar deze keer mikte de middenvelder over het vijandelijk doel.
Het was uitstel van excecutie. Madjer Lukoki speelde zich net buiten het strafschopgebied knap vrij en zorgde met een vlammend schot voor de verdiende voorsprong van de blauwwitten: 1-2.

In het restant van de vermakelijke wedstrijd werd niet meer gescoord door beide ploegen waardoor Quick Boys de eerste oefenwinst wist te boeken. Aanstaande dinsdag oefenen de blauwwitten opnieuw. Op sportpark Nieuw Zuid is Excelsior Maassluis te gast. De aftrap is om 20:00 uur.