Kennismaken met… Robert Steemers

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Een seizoen waarin Quick Boys opnieuw een gooi gaat doen naar de Topklasse. Voor de rubriek “Kennismaken met…” zullen een aantal nieuwkomers in de selectie geïntroduceerd worden aan de hand van enkele korte vragen. Deze keer is het de beurt aan: Robert Steemers. De 24-jarige aanvaller was vorig seizoen gedeeld topscorer bij Ter Leede, en wordt dit seizoen bij Quick Boys herenigd met zijn oude maatje Yordi Teijsse.

Welkom bij Quick Boys! De meeste supporters kennen je al van de wedstrijden tegen Ter Leede van vorig seizoen. Hoe kijk je terug op die wedstrijden?
De eerste wedstrijd tegen Quick Boys was de openingswedstrijd van vorig seizoen en die verloren we dik (0-4, red.). Daar kijk ik dus niet zo goed op terug! Die andere wedstrijd, bij Quick Boys, was een leuke wedstrijd voor mij om te spelen (0-1 winst Ter Leede, red.). Toen was al bekend dat ik naar Quick Boys ging. Je speelt bij je nieuwe club en dan ook nog eens scoren. Ik kon mezelf niets beters voorstellen.

Afgelopen dinsdag was je twee keer trefzeker in het oefenduel met Forum Sport (5-0 winst). Ben je klaar voor de beker- en competitiewedstrijden? En is het elftal er klaar voor?
Ik denk dat iedereen er klaar voor is en gebrand is om te spelen en een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Het team zit goed in elkaar en iedereen vecht voor zijn plekje! Dus het moet helemaal goed komen.

Hoe kijk je terug op de voorbereiding?
De voorbereiding is goed verlopen. We zijn naar de Ardennen geweest om elkaar beter te leren kennen. Aldaar hebben we super leuke activiteiten met elkaar gedaan. Ook de oefenwedstrijden zijn goed verlopen.

Je loopt inmiddels een maand rond op sportpark Nieuw Zuid. Wat voor club is Quick Boys volgens jou?
Een grote warme club, met ambitie en met veel supporters. En een club waar alles goed geregeld is. Top om daar deel van uit te maken.

Wat kunnen we komend seizoen verwachten van Robert Steemers?
Ik hoop dat ik een goede vaste waarde voor Quick Boys kan worden, en dat ik veel assists en doelpunten ga maken voor deze club.

Met 11 competitiegoals was je (samen met Vincent Ammerlaan) topscorer bij Ter Leede afgelopen seizoen. Kunnen deelnemers aan de Voetbalpoule jouw naam opschrijven als topscorer voor komend seizoen? 😉
Ze mogen mij opschrijven als topscorer, haha! Maar mij maakt het niet uit wie er scoort, als we maar onze doelstelling halen: kampioen worden.

Bij Quick Boys wordt je herenigd met Yordi Teijsse, oud-ploeggenoot bij Ter Leede. Heeft hij nog een rol gespeeld in jouw overgang naar Nieuw Zuid?
Ja, maar hij was niet de enige. Ik heb ook met Sjaak Polak (trainer Quick Boys 2, red.) gesproken en die heeft me echt overgehaald om naar Quick Boys te komen.

Kende je naast Yordi nog andere spelers bij Quick Boys?
Ja, in de competitiewedstrijden leer je ook de spelers kennen, de meeste spelers kende ik dus al voordat ik naar Quick Boys kwam.

Begin dit jaar heb je een opleiding tot ‘personal trainer’ afgerond. Wat houdt dit precies in?
Ik heb alle opleidingen gevolgd en bijna afgerond, in oktober ga ik verder met de opleiding en hoop dan ook een baan te vinden in de fitness, om wellicht later iets voor mezelf te beginnen.

Dit was de laatste editie van “Kennismaken met…”. Vanaf de eerste competitiewedstrijd, op 5 september tegen Jodan Boys, zal in elk programmablad weer een interview verschijnen met een speler, trainer of ander Quick Boys-lid.

Eerdere edities van “Kennismaken met…”:
05-08-2015: Delano a Cohen
10-08-2015: Thomas de Vries
15-08-2015: Mohamed el Osrouti

Geef een antwoord