Quick Boys start bekertoernooi met winst

De blauwwitten zijn het districtsbekertoernooi van West II begonnen met een driepunter. Op een heet sportpark Nieuw Zuid werd zondaghoofdklasser RKAVV met 3-0 verslagen. De ploeg uit Leidschendam wist vorig seizoen het bekertoernooi op haar naam te schrijven. Alle doelpunten vielen na rust en werden gescoord door Jerghinio Sahadewsing, Robert Steemers en Yordi Teijsse (strafschop).

Het contrast met de weersomstandigheden tijdens de afsluitende oefenwedstrijd tegen Forum Sport was zeer groot. Hadden de spelers afgelopen dinsdag hinder van de overvloedige regenval, gisteren streden de acteurs tegen de felle zon en hoge temperaturen. Het baltempo lag dan ook iets lager, maar trainer Jan Zoutman verlangde van zijn elftal voldoende druk naar voren.
De eerste kans was voor de thuisploeg. Een vlammend schot van aanvoerder Milan Hoek werd over de lat getikt door doelman Mike ten Kroode. Aan de andere kant had Remco Overdevest de bezoekers aan de leiding moeten brengen, nadat de spits oog-in-oog verscheen met Martijn de Zwart. Laatstgenoemde had echter een uitstekende redding in huis op de inzet van Overdevest waardoor Quick Boys een achterstand bespaard bleef. Verder gaven de blauwwitte defensie niets weg tegen de titelverdediger.
Het venijn zat in de staart. Nadat Teijsse en Steemers nalieten gestuntel in de verdediging van de Leidschendammers af te straffen, diende de grootste kans van Quick Boys voor de pauze zich aan. De wederom sterk spelende Delano a Cohen vond Jerghinio Sahadewsing op de rand van het strafschopgebied. De Amsterdammer plaatste de bal net naast het vijandelijk doel, waarna scheidsrechter I. Virancikli floot voor het rustsignaal.

Na de doelwisseling – beide trainers voerden geen wijzigingen door – leverde het eerste kwartier geen grote kansen op. Na een uur spelen opende de thuisploeg toch de score. Een standaardsituatie brak de ban. Gino Lauwers, die enkele jaren geleden nog op sportpark Nieuw Zuid speelde, beging een overtreding op een meter of twintig van zijn eigen doel. Jerghinio Sahadewsing schoot vervolgens de toegekende vrije trap op fraaie wijze tegen de touwen: 1-0.
Twaalf minuten later was het opnieuw raak. Nadat Steemers enkele momenten daarvoor zijn inzet van de lijn gehaald zag worden, gooide de wedstrijd in het slot. Een fraaie actie van Jaap van der Plas ging hieraan vooraf.
Het werd nog erger voor RKAVV die dit seizoen terugkeren in de zondaghoofdklasse. Verdediger Remco van Wingerden blokkeerde een voorzet van Teijsse met de hand, waarna de dienstdoende arbiter de bal op de stip legde. Teijsse schoot de elfmetertrap feilloos binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

Aanstaande dinsdag staat de tweede poulewedstrijd op het programma. In Den Haag is Wateringse Veld/Gona de tegenstander, de ploeg die afgelopen zaterdag met 6-0 verloor van Valken’68. Het bekerduel begint om 20:00 uur. Bij winst op de zondageersteklasser is Quick Boys zo goed als zeker geplaatst voor de knock-outfase van het districtsbekertoernooi.

Opstelling Quick Boys: Martijn de Zwart, Henry Opoku, Anthony Bentem, Delano a Cohen, Joey Ravensbergen, Milan Hoek (74′ Gerard Aafjes), Jaap van der Plas (80. Jesse Driebergen), Jerghinio Sahadewsing, Mohamed el Osrouti (69′ Yuri Guijt), Yordi Teijsse en Robert Steemers.

 

Geef een antwoord