Klassieker prooi voor Quick Boys dankzij doelpunt in extra tijd

De ene week is de andere niet. Kende Quick Boys in de openingsronde van het nieuwe seizoen door de nodige pech een valse start, op de tweede speeldag hadden de blauw-witten het geluk aan hun zijde door in de blessuretijd de enige treffer te scoren. Debutant Levi van Duijn beleefde een droomdebuut op sportpark De Westmaat. De 19-jarige invaller bezorgde met een droge schuiver diep in de extra tijd zijn ploeg de drie punten in het uitduel met IJsselmeervogels.

In vergelijking met de seizoensouverture tegen Kozakken Boys koos trainer Edwin Grünholz voor Fernando Lewis in de aanval in plaats van Sylvano Comvalius. In de eerste helft had Quick Boys overduidelijk het initiatief. De blauw-witten combineerden makkelijker en waren veelvuldig in balbezit.
In eerste instantie leidde het overwicht van de bezoekers niet tot (grote) kansen. Bovendien moest Quick Boys beducht zijn voor de omschakelmomenten van de thuisploeg. De buitenspelval werkte echter uitstekend en verder konden de blauw-witten de tegenstander steeds ver van het doel van keeper en aanvoerder Paul van der Helm houden.

In de loop van het eerste bedrijf waren de gasten een aantal maal dicht bij de openingstreffer. Lewis probeerde met een boogbal sluitpost Jaimy Schaap te verschalken, maar zag zijn poging naast gaan. Een fraaie aanval door de as van het veld kon niet tot doelpunt gepromoveerd worden door Ricky van Haaren. Het schot van de spelbepaler miste kracht. De grootste kans was opnieuw voor Lewis. De ex-prof kon een voorzet van Tommy Bekooij net niet binnenlopen. Omdat ook de thuisploeg geen noemenswaardige mogelijkheden meer kreeg, werd met de brilstand op het digitale scorebord de kleedkamers opgezocht.

Na de doelwisseling kroop IJsselmeervogels meer uit haar schulp. Quick Boys had wat meer moeite om de bal in de ploeg te houden en moest het initiatief vaker aan de thuisploeg laten. Trainer Grünholz wisselde snel na rust en bracht met Ivailo Staal, Levi van Duijn en Syvano Comvalius vers bloed binnen de lijnen.
Van der Helm ontpopte zich tot de grote man in deze fase van de wedstrijd door op de juiste momenten zijn kwaliteiten te tonen. De doelman wist inzetten van Mike van de Laar en Danny van den Meiracker onschadelijk te maken.

Naarmate het einde van de wedstrijd dichterbij kwam, wist Quick Boys weer gevaar te stichten bij het vijandelijk doel. Eerst schoot Comvalius uit een moeilijke hoek rakelings over het doel en in de negentigste minuut werd een kopbal van Bekooij uit het doel geranseld door Schaap. De doelman moest echter enkele minuten later, in de vierde minuut van de blessuretijd, alsnog capituleren. Een aanval uit het spreekwoordelijke boekje werd uiteindelijk koel binnengeschoten door Van Duijn die daarmee de eerste overwinning van het seizoen schonk: 0-1.

Foto’s: Pro Shots