Prima start van Jong Quick-Boys!

Jong Quick-Boys start de competitie met knappe overwinning op MVV (3-0)

Afgelopen zaterdag stond de 1e competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma thuis tegen MVV O21.

Op het hoofdveld van Nieuw-Zuid was het de 1e helft MVV dat met de wind in de rug het Quick Boys lastig maakte. Ondanks de druk van de bezoekers, stond Quick Boys verdedigend zijn mannetje en bleef door gedisciplineerd verdedigen goed op de been. Daardoor bleven grote kansen uit voor de Limburgers.

In de 18e minuut was het Lars Wietsma die juist Quick Boys op een 1-0 voorsprong schoot. Na een goede onderschepping op het middenveld kreeg Lars de bal in zijn voeten op een meter of 30 afstand van het doel. Lars zag de keeper wat ver voor zijn goal staan, twijfelde geen moment en met een prachtig schot zette hij de thuisploeg op voorsprong.

Het spel speelde zich daarna voornamelijk op het middenveld af en verder dan enkele afstand schoten van MVV en wat mogelijkheden voor Quick Boys kwamen beiden ploegen niet. Met de 1-0 voorsprong gingen de ploegen naar de kleedkamer.

In de tweede helft kwamen de blauw witten meer aan voetballen toe. En al snel in de 2e helft verdubbelde Bart Kuyt zelfs de voorsprong. Met een snelle ingooi werd Borg Knijnenborg de diepte in gestuurd. Borg hield het overzicht en bediende met een breedtebal Bart Kuyt, die vervolgens de bal in de verre hoek van de keeper schoot. Zo kwam de thuisploeg toch op een wel heel onverwachte ruime voorsprong.

MVV probeerde wel de druk te verhogen, maar de verdediging van Quick Boys stond als een huis. Zonder echt grote kansen weg te geven hield deze goed stand. In de 61e minuut was het weer Quick Boys dat brutaal de voorsprong verder uitbouwde toen Menno van der Plas de 3-0 op het scorebord zette. Menno stond koud één minuut in het veld toen hij fel doorjaagde op de keeper. De keeper van MVV kreeg de bal niet weg en uit een lastige hoek was het Menno die zelf het doorjagen beloonde met een knap schot in het lege doel.

Na de comfortabele voorsprong van 3-0 zijn de jonge talenten niet of nauwelijks meer in problemen gekomen. Quick Boys kwam er ook nog enkele keren gevaarlijk uit, maar de score bleef ongewijzigd. Zo was de eerste overwinning van het nieuwe seizoen een feit!

Doordat de competitie onder de KNVB betaald voetbalorganisatie valt is Quick Boys volgend weekend vrij (interlandweekend). Op 11 september staat de verre uitwedstrijd tegen Be Quick 1887 op het programma en vervolgens op 18 september staat om 14:30 uur de thuiswedstrijd tegen Hercules op het programma.