Klinkende bekeroverwinning Jong Quick Boys

Op 25 februari stond de bekerwedstrijd tegen Jong Alphense Boys op het programma. De 3e divisionist kwam op bezoek op Sportpark Nieuw-Zuid voor de strijd voor een plek in de kwartfinale van de KNVB beker. De Jeugdige blauw-witten mochten wederom om 15:00 aftrappen op het hoofdveld en het werd ander dan vorige week een spektakelstuk.

De bedoelingen van, een divisie hoger spelend, Jong Alphense Boys werden in de 1e minuut al snel duidelijk, Geert van der Bent wist een 100% kans vlak voor de doellijn nog tot een corner te keren, Jong Quick Boys was dus gewaarschuwd.

Het duurde vervolgens niet lang voordat Jong Quick Boys op voorsprong kwam. In de 4e minuut schoot Timo Pont schitterend van buiten het zestienmetergebied de bal in de bovenhoek (1-0).  De openingsfase ontpopte zicht tot een echte bekerstrijd, na 10 minuten bracht Marijn van der Plas goed redding op een inzet van Jong Alphense Boys. De daaropvolgende corner ging er wel in, zo bracht Jong Alphense Boys in de 12e minuut de stand op 1-1. Echter hield de 1-1 niet lang stand, nadat Juda van Velzen de bal zeer behendig verlengde, met zijn hak werd Jarno Slootweg diep gestuurd. Jarno schoot onberispelijk binnen waarbij Jong Quick Boys op een 2-1 voorsprong kwam. Dat Jong Quick Boys efficiënt met de kansen om ging bleek wel na 19 minuten, de 3e mogelijkheid voor de jeugdige blauwwitte was ook raak. Sem van Duijn was alert bij de goede voorzet van Daniel van Duijn en schoot bij de 2e paal van dichtbij de 3-1 binnen. Na de 3-1 voorsprong ging Jong Alphense Boys de druk verhogen op Jong Quick Boys, mede door de tegenwind had Jong Quick Boys vervolgens meer moeite om onder de druk van Jong Alphense Boys uit te komen. Na 34 minuten spelen maakten zij dan ook de aansluitingstreffer vanuit een vrije trap, een lage vrije trap werd goed verlengd waarbij de speler van Jong Alphense Boys de bal laag in de hoek binnen schoot (3-2). Tot aan de rust hield Jong Quick Boys de voorsprong vast. 

In de tweede helft was het allereerst Marijn van der Plas die goed redding bracht op een inzet van Jong Alphense Boys, vervolgens trok Jong Quick Boys de wedstrijd naar zich toe en was het meedogenloos effectief. Na 55 minuten spelen werd Sem van Duijn de diepte in gestuurd, Sem hield het overzicht en de toegesnelde Timo Pont wist de bal van dichtbij binnen te schieten (4-2). Met een 4-2 voorsprong moest de tegenstander dus nog meer komen, maar de bezoekers waren de 2e helft onmachtig tegen een sterk spelend Jong Quick Boys. Jong Quick Boys controleerde de wedstrijd en liet zien dat de vorige wedstrijd tegen Jong Spartaan ’20 een incident was. In de 69e minuut besliste Sem van Duijn de wedstrijd, Sem werd wederom diep gestuurd en schoot 1 op 1 met de keeper de bal in de verre hoek (5-2).

Ondertussen stond Jong Quick Boys met een vijftal spelers van onder 18 binnen de lijnen en onder leiding van Sem van Duijn werd de score verder uitgebouwd. In de 80e minuut schoot Sem de 6-2 binnen, nadat de bal die terugkwam van de paal was het Sem die van dichtbij binnenschoot. Even later was het allereerst Juda van Velzen met een mogelijkheid, maar zag zijn inzet gered worden door de Alphense keeper, wederom was het Sem die alert reageerde en de 7-2 was een feit. In de 90e minuut maakte Sem het feest compleet en maakte zijn 4e treffer van de middag, na een dieptebal was alles en iedereen van Jong Alphense Boys al verslagen waarbij Sem de bal vervolgens in het lege doel schoot en daarmee de eindstand op maar liefst 8-2 bepaalde. 

BVO als tegenstander.

Een klinkende 8-2 overwinning betekend dat Jong Quick Boys de kwartfinale van de KNVB Beker heeft bereikt. Een knappe prestatie van het gehele team inclusief de nodige gastspelers die hun inbreng ook prima hebben ingevuld. Tijdens het paasweekend op 8 april staat de kwartfinale van de KNVB beker op het programma. De tegenstander is nu nog onbekend maar Jong Quick Boys gaat als enige amateurclub samen met tegenstanders zoals Jong Feyenoord, Jong ADO den Haag , Jong FC Twente/Heracles in de koker.

Komende zaterdag speelt Jong Quick Boys een inhaalwedstrijd uit in Rotterdam tegen Alexandria ’66.