Quick Boys kopje onder tegen Jong Sparta

Het contrast was groot met de heenwedstrijd tegen de Rotterdamse beloften. Op Nieuw Zuid werd begin september nog een comfortabele 3-0 zege geboekt. Hoe anders was dat een klein half jaar later, op de thuisbasis van Excelsior Maassluis waar Jong Sparta dit seizoen de thuiswedstrijden afwerkt.

De 1-0 nederlaag is onderdeel van een neerwaartse spiraal waar Quick Boys zich al enige tijd bevindt. Er zit weinig lijn in het spel en de echte wil om te winnen lijkt steeds meer te ontbreken.

Dat de ploeg toch nog de zesde plaats op de ranglijst bezet, is te danken aan het mooie aantal punten dat in de eerste drie maanden van de competitie bij elkaar werd gevoetbald. Een periode waarin de selectie heeft laten zien wél over de nodige kwaliteit en drive te beschikken.

Door ziekte, blessures en een schorsing ontbraken een paar belangrijke spelers tegen Jong Sparta. Naast steunpilaar Bjelica waren ook Van den Meiracker, Staal, Franken, Sem van Duijn, Panka en Beers niet inzetbaar.

In de eerste helft was er nog sprake van een gelijk opgaande strijd. De beginfase was wel voor de ‘thuisploeg’. Zij startten wat feller, probeerden op de helft van de tegenstander te spelen en werden af en toe dreigend.

Maar langzamerhand kregen de blauw-witten meer controle en kwamen er ook goede kansen. Vooral El Kachati had de 0-1 op de schoen. Hij kon vrij op het doel af en had de hoek voor het uitzoeken, maar mikte op de keeper.

Ook Kamp had de score moeten openen. De verdediger kon een fraaie corner van Owusu zo binnenknikken maar miste de bal volledig. Verder vuurde Runderkamp net over en waren er kopkansen voor Levi van Duijn.

Daartegenover had Van der Helm een uitstekende redding in huis bij een 1 tegen 1-situatie. Toch zou een voorsprong bij rust niet onverdiend zijn geweest, op basis van de mogelijkheden.

Zoals vaker kwam Quick Boys na de thee onbegrijpelijk slap uit de kleedkamer. Al heel snel moest Van der Helm weer op knappe wijze een tegentreffer voorkomen. Een waarschuwing die niet werd opgepikt want in de 54e minuut was het toch raak, na slordig balverlies en matig verdedigen.

Na de 1-0 probeerde het team van Grünholz het nog wel, maar de tegenstander bleef eigenlijk vrij moeiteloos overeind. Dankzij de geboden ruimte kon Jong Sparta nog af en toe gevaarlijk worden. Het was vooral Van der Helm die erger wist te voorkomen. Al was deze nieuwe teleurstelling al erg genoeg.

Volgende week komt Kozakken Boys op bezoek. Hopelijk beseffen staf en spelers wat er dan wordt gevraagd om een resultaat neer te zetten. Dat begint bij een team dat negentig minuten lang een over mijn lijk-mentaliteit laat zien.

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:
54. 1-0 Tahiri

Opstelling en wissels Quick Boys:

1. Paul van der Helm (k) ©
2. Chima Bosman (62e Borg Knijnenburg)
4. Jan-Willem Kamp
6. Mohamad Mahmoed (66e Tommy Bekooij)
10. Levi van Duijn
11. Ravelino Junte (75e Kees Zwanenburg)
14. Jeffrey Ket
15. Nigel Ogidi Nwankwo
18. Youssef El Kachati
20. Tyrone Owusu
30. Nick Runderkamp

Opstelling Jong Sparta:

Schoonderwaldt, Den Haan, Drakpe, Meerstadt, Overman, Vianello, Brouwer, Alemañ, Melkersen, Rosario, Tahiri