Voorbeschouwing Quick Boys – Kozakken Boys

Morgen vormt sportpark Nieuw Zuid het decor voor de competitiewedstrijd tussen Quick Boys en Kozakken Boys. Het duel in speelronde 24 van de Jack’s League begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter D.H. de Vries. De inwoner van Amstelveen wordt geassisteerd door R.H. R. Westenberg en R. Bruining, terwijl S.C. Kraak als vierde official fungeert.
De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Grand Café In den Blauwen Bock uit Katwijk aan Zee. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys!

Onderlinge resultaten
Sinds de invoering van de eerste klasse in het seizoen 1970-1971 stonden Quick Boys en Kozakken Boys liefst 37 keer tegenover elkaar. De blauw-witten wonnen zeventien onderlinge duels, de Werkendammers trokken negen keer aan het langste eind. Elf confrontaties eindigden onbeslist. De oudere Quick Boys-fans zullen met name de dubbele ontmoeting in de kampioenscompetitie aan het begin van de jaren negentig nog helder op het netvlies staan.
De heenwedstrijd van het huidige seizoen leverde een driepunter op voor de formatie van trainer Edwin Grünholz. In Werkendam was Youssef El Kachati de gevierde man. De aanvaller scoorde in het eerste bedrijf de enige treffer van de wedstrijd.

Mutaties
Nadat Kozakken Boys het vege lijf via de nacompetitie wist te trekken, volgde een zomerse transferperiode met diverse wijzigingen. Zo kwamen onder andere Giovanni Büttner (Top Oss), Lowie van Zundert (Spakenburg), Niek Hoogveld (USV Hercules), Fabian Korporaal (ASWH), Bryan Janssen (ASWH), Ugur Altintas (Barendrecht), Diego Snepvangers (ASWH) en Kevin Cornet (Barendrecht) de gelederen versterken. In de winterstop volgden Dilivio Hoffman (Hoogstraten, België) en Philippe van Arnhem (IJsselmeervogels). Daartegenover stond het vertrek van onder meer Thomas Marijnissen (NAC Breda), Mark Veenhoven (Spakenburg), Norichio Nieveld (Papendrecht), Jeffrey van Nuland (SteDoCo), Elvio van Overbeek (SteDoCo), Jan Schimmel (GVVV), Yassin Ouja (ASWH), Rochdi Achenteh (onbekend), Leandro Resida (onbekend) en Leon Bot (gestopt).

Stand van zaken
Met 31 punten uit 23 duels bezet Kozakken Boys momenteel de tiende plaats op de ranglijst. De achterstand op Quick Boys bedraagt drie punten. De Werkendammers zijn de tweede seizoenshelft goed begonnen met winstpartijen op Jong FC Volendam (2-0) en Noordwijk (3-1) en puntdelingen met Spakenburg (1-1) en Scheveningen (0-0). Het thuisduel met FC Lisse (1-2) is tot nu de enige wedstrijd in 2023 die geen punten opleverde. Met zes trefers is middenvelder Gwaeron Stout de clubtopscorer van de rood-witten.
Quick Boys wacht nog altijd op de eerste driepunter na de jaarwisseling. Met drie gelijke spelen en twee nederlagen kent de ploeg van trainer Edwin Grünholz een teleurstellende start van het nieuwe jaar. Afgelopen zaterdag gingen de gehavende blauw-witten met 1-0 onderuit in de uitwedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam. Was Quick Boys voor de pauze nog een aantal maal dicht bij de voorsprong, na de doelwisseling kon men geen potten breken op sportpark Dijkpolder, de tijdelijke thuishaven van de beloften uit Rotterdam. Uiteindelijk zorgde Mohammed Tahiri voor de enige en dus winnende treffer in Maassluis.

Rondje langs de velden
Het overige programma in de Jack’s League luidt als volgt:
Excelsior Maassluis – Jong FC Volendam
Noordwijk – Spakenburg
Scheveningen – FC Lisse
IJsselmeervogels – HHC Hardenberg
AFC – Koninklijke HFC
TEC – Rijnsburgse Boys
De Treffers – Katwijk
OFC – Jong Sparta RotterdamFoto’s: Pro Shots