Quick Boys is Kozakken Boys overduidelijk de baas

Exact drie maanden geleden sloot Quick Boys voor het laatst een wedstrijd winnend af, toen waren de blauwwitten het tobbende IJsselmeervogels de baas. Hoogste tijd om in competitieverband eindelijk weer eens een wedstrijd winnend af te sluiten. Op Sportpark Nieuw Zuid was Kozakken Boys slachtoffer van de blauwwitte dadendrang. Na een 1 – 0 voorsprong bij de rust werd de wedstrijd afgesloten met een 4 – 0 overwinning voor de thuisploeg.

Al snel bleek Quick Boys de bovenliggende partij al resulteerde dat voorlopig niet in doelkansen. Pas na ruim tien minuten wist Quick Boys de eerste hoekschop af te dwingen, resultaat bleef nog uit. Geheel in tegenstelling tot het dan toe vertoonde spel wist Kozakken Boys de eerste echte doelkans af te dwingen. Lowie van Zundert zal zich ongetwijfeld achter de oren krabben hoe hij alleen voor doelman Paul van der Helm toch niet tot scoren kwam waardoor Quick Boys aan een achterstand ontsnapte.

Een paar minuten later leek Quick Boys aan de andere kant van het veld Youssef el Kachati op aangeven van Tyrone Owusu de score te openen. Vanuit een lastige hoek waagde El Kachati een schot op doel, doelman Bryan Janssen kon die doelpoging tot hoekschop verwerken. Een paar minuten later leek Quick Boys weer dicht bij de opening van de score. El Kachati wist deze doelkans niet op waarde te schatten waardoor de stand nog steeds ongewijzigd bleef. Nog was het niet gedaan met blauwwitte doelkansen. Ook Aleksander Bjelica kreeg gelegenheid een doelpoging te wagen, hij produceerde een slap schot dat geen probleem was voor doelman Bryan Janssen.

De wedstrijd kabbelde voort, Quick Boys heerste volop maar zag geen kans de score te openen. Bij de blauwwitten ontbrak de scherpte om Kozakken Boys op de knieën te dwingen. Met nog ruim tien minuten te spelen wist Quick Boys eindelijk het net te vinden. Youssef el Kachati kon wegdraaien van Niek Hoogveld waardoor hij oog in oog met doelman Janssen kwam te staan die vervolgens zijn meerdere in El Kachati moest erkennen. Eindelijk was de hatelijke nul van het scorebord verdwenen. In de resterende tijd van de eerste helft leek El Kachati dicht bij een verdubbeling van de voorsprong. Bryan Janssen kon zijn doel nu schoonhouden. Met een 1 – 0 voorsprong gingen beide tegenstanders de rust in. Quick Boys zou het zichzelf kwalijk mogen nemen dat men te laconiek met de doelkansen was omgesprongen waardoor een hogere tussenstand was uitgebleven.

Beide teams kwamen in ongewijzigde samenstelling terug in het veld. Het spelbeeld van de eerste helft was weer snel zichtbaar. Na vijf minuten leek Aleksandar Bjelica kansrijk te worden, hij soleerde het strafschopgebied in, maar ging voor eigen kans waardoor resultaat uitbleef. Een paar minuten later was het wel prijs voor Quick Boys. Via de rechterflank wist Tyrone Owusu de meegekomen Levi van Duijn te vinden die de blauwwitte voorsprong wist te verdubbelen. Protesten van de kant van Kozakken Boys voor buitenspel werden door arbiter De Vries niet gehonoreerd.

In de resterende tijd poogde Kozakken Boys de stand een voor hen draaglijker gezicht te geven, al wisten de gasten ondanks meerdere wissels totaal geen bedreiging te vormen voor Quick Boys. De beste kansen waren voor Quick Boys. Halverwege de tweede helft leek Levi van Duijn na fraai draai- en kapwerk zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te gaan scoren, Van Duijn rondde af naast het doel. Een paar minuten later was het wel raak voor Jeffrey Ket. Van afstand plaatste Ket de bal op doel. Via de doelpaal belandde de bal alsnog in doel. Met nog een kwartier op de klok bepaalde Youssef el Kachati na voorbereidend werk van Tyrone Owusu de eindstand op 4 – 0. Eindelijk had Quick Boys een te lange periode zonder winstpartijen afgesloten.

Foto’s: Pro Shots