Jong Quick Boys heeft koppositie in het vizier

Na de klinkende bekeroverwinning op Alphense boys reisde Jong Quick Boys afgelopen zaterdag af naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Alexandria. Op Sportpark Oosterflank werd de inhaalwedstrijd afgewerkt die eerder in januari werd afgelast vanwege winterse omstandigheden. De belangen voor de wedstrijd waren helder, bij winst bracht Jong Quick Boys de achterstand op koploper FC Eindhoven terug tot 1 punt.

Jong Quick Boys heeft koppositie in het vizier na winst op Alexandria

Om 12:15 werd er gestart en de intenties van de blauwwitten waren duidelijk. Jong Quick Boys zocht direct de aanval en de Rotterdammers werden op eigen helft teruggedrongen.  In de 9e minuut was het Bart Kuyt met de 0-1. Na een goede combinatie tussen Jarno Slootweg en Hadi Erol was het vervolgens aan Bart om van dichtbij de score te openen. De spits die terugkwam van een blessure wist wel raad met deze mogelijkheid en bracht Jong Quick Boys op voorsprong. Met de vroege voorsprong op zak probeerde de ploeg het spel te domineren, maar naarmate de 1e helft vorderde was het Jong Alexandria dat steeds vaker onder de druk van Jong Quick Boys uit kon komen. Aan Rotterdamse kant kwamen een paar behendige spelers in hun kracht en dat gaf de thuisploeg de positieve impuls. De blauwwitten kregen het moeilijker en de thuisploeg kreeg enkele goede mogelijkheden. In beide gevallen vonden ze keeper Marijn van der Plas op hun weg. In de laatste fase van de 1e helft trok Jong Quick Boys het initiatief weer meer naar zich toe, maar gescoord werd er aan beide kanten niet. Zo gingen de ploegen met een 0-1 tussenstand rusten.

In de tweede helft had Jong Quick Boys de controle terug op het middenveld, wat resulteerde in meer druk voor de bezoekers. In de 52e minuut verdubbelde Hadi Erol op schitterende wijze de voorsprong. Vanaf ca. 20 meter van het doel schoot hij de bal met veel overtuiging in de verre kruising (0-2). Direct na de 0-2 kreeg Jong Quick Boys nog enkele goede mogelijkheden om de genadeklap te geven, maar helaas zag onder andere Bart Kuyt zijn poging naast gaan.

Zo bleef Jong Alexandria nog in de wedstrijd en wist het met een kwartier voor tijd de spanning terug te brengen in de wedstrijd. Vanuit een corner kon de bal van dichtbij in het doel gewerkt worden (1-2). Toch bleven de bezoekers met name op het middenveld in controle. In de 79e minuut kwam er loon naar werken voor de blauwwitten toen Daan Luyten met een goede bal Jouke Vlieland wist te vinden. Jouke liet vervolgens zien dat zijn eerdere doelpunten dit seizoen geen toeval waren en schoot prachtig met een volley de bal van buiten het zestienmetergebied over de keeper in het doel (1-3).  In de slotfase probeerde Jong Alexandria nog wel aan te vallen maar de jeugdige blauwwitte hielden stand en zo was de overwinning een feit.

Met deze lastige horde doet Jong Quick Boys goede zaken en staat het nu na 6 wedstrijden op 13 punten op een tweede plaats. De komende 2 weken wachten er wederom 2 lastige uitwedstrijden. Volgende week reizen de jeugdige blauwwitten allereerst af naar Hercules .