Knap herstel blauw-witten na slechte start

De beginfase van het duel tegen AFC leek wel model te staan voor de hele hervatting van de competitie. Na een lange winterstop leverden de eerste twee wedstrijden slechts een schamel puntje op voor Quick Boys. Een uitwedstrijd op sportpark Goed Genoeg in Amsterdam is dan op voorhand ook niet de gedroomde gelegenheid om ‘even’ iets recht te zetten. Aan de andere kant kan een goed resultaat tegen zo’n tegenstander juist weer een boost geven.

Voor de meeste supporters sloeg die hoop in minuut één aan diggelen. Namens de gastheren profiteerde Ignacio optimaal van slecht verdedigend werk. De 1-0 betekende natuurlijk een flinke mentale dreun! Toch ging het elftal niet bij de pakken neerzitten. En dat gold ook voor de weer massaal meegereisde fans. Zowel vocaal als in aantal hadden de Katwijkers rond het veld duidelijk de overhand. Quick Boys 1 werd de hele wedstrijd op een positieve manier en luidkeels aangemoedigd. Een extra motivatie voor de spelers, die na de tegenvaller dan ook direct op zoek gingen naar eerherstel.

AFC werd steeds verder teruggedrongen. Eerst kwam Maatsen al tweemaal in kansrijke positie. Maar het was koele kikker Lewis die in de 11 minuut de 1-1 kon aantekenen. Ook na die gelijkmaker bleef een aanvallend Quick Boys de duimschroeven steeds wat verder aandraaien. Na een klein half uur speelde El Kachati zichzelf knap vrij en loste een gevaarlijk schot. Deze keer kon Van Stappershoef nog redding brengen. Even later was hij echter kansloos, toen Maatsen op hem af kwam stormen na een fraaie pass van Staal. De aanvaller liet geen enkele ruimte voor twijfel en poeierde de bal achter de AFC-keeper: 1-2. Omdat de blauw-witten in het restant van de eerste helft de wedstrijd bleven controleren, werd dit ook de ruststand.

Na de thee kende de ploeg in feite opnieuw een valse start. Hoewel dit wel wat ongelukkig was. Eerder in de wedstrijd werd de bal tijdens een Katwijkse aanval nog keurig uitgespeeld omdat er een AFC-speler flink aangeslagen op het veld lag. Maar toen dit Lewis overkwam in de 50e minuut, besloten de Amsterdammers door te spelen. Dat leverde prompt een score van Claver en dus de 2-2 op. Een leermomentje voor onze boys.

De wedstrijd was in de tweede helft meer in balans. De gastheren gingen duidelijk op zoek naar de winst. Maar daardoor ontstond voor Quick Boys ruimte om er voetballend uit te komen en gevaarlijk te worden. Kort na de gelijkmaker was het weer Maatsen die alleen op de keeper afging. Deze keer had hij helaas niet meer de kracht om het af te maken. Aan de andere kant werd het ook regelmatig dreigend, maar bij de rood-zwarte aanvallers stond het vizier eveneens niet meer op scherp.

Toch waren de grootste kansen in het vervolg van de wedstrijd voor Quick Boys. Drie invallers gaven de keeper van AFC de nodige kopzorgen. Eerst moest hij alle zeilen bijzetten na een inzet van Sem van Duijn. Vlak voor het eind van de reguliere speeltijd wist Nwankwo met een fraaie voorzet Bekooij te bereiken, die maar net over het doel kopte. En diep in blessuretijd was het slotakkoord voor Levi van Duijn. In alle drukte kwam hij tot een bekeken schot, maar dat ging rakelings naast.

Zo bleef dit aantrekkelijke duel steken op 2-2. Als er één ploeg over 90+5 minuten gezien recht had op meer, was dat zeker Quick Boys. Maar in ieder geval biedt deze wedstrijd veel aanknopingspunten voor de blauw-witten. De ploeg heeft zich goed gerevancheerd na een vroege achterstand, op bezoek bij een van de betere tegenstanders uit de competitie. En dat met goed, aanvallend voetbal en veel inzet. Als het team van Grünholz deze lijn kan vasthouden, kunnen we het restant van dit seizoen met vertrouwen tegemoetzien.

Foto’s: Pro Shots

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Ivailo Staal, Fernando Lewis (51. Sem van Duijn), Mohamad Mahmoed, Darren Maatsen, Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo, Youssef El Kachati (84. Bekooij), Chima Bosman (84. Van Kleef), Borg Knijnenburg (78. Levi van Duijn), Nick Runderkamp