Column Eric Jansen: Trutjes

“De wedstrijd tegen GVVV was slechts een voorbode op iets veel ergers. Afgelopen zaterdag werden we geconfronteerd met een inspiratieloos, passieloos en vechtloos Quick Boys dat geen vertrouwen had om te willen voetballen en strijden. Het gebrek aan daadkracht, speelwijze en een duidelijk sterke as op het middenveld is al eerder opgevallen, maar er komt tot mijn grote ergernis en spijt maar geen verandering in. Een gebrek aan scorend vermogen, spelers die zichzelf steeds niet terugvinden in vorm en weigeren dit te compenseren met inzet en hard werken.

Het ergste is echter nog dat er geen TEAM staat op het veld. Een team dat wil strijden voor elkaar, zijn technische staf en niet geheel onbelangrijk, zijn trouwe aanhang, wat altijd een TEAM is en zal blijven. Nar ben je en Nar blijf je, dat verwachten wij ook van spelers en staf, strijdend voor de club en elkaar. Dus… Als er in de eerste helft een akkefietje is tegen HHC en zes spelers van HHC belagen er één van Quick Boys, dan knal je daar als TEAM bovenop en blijf je niet als een stelletje trutjes op de middenstip staan.

Het kenmerkt Quick Boys in kelderdagen, want als dit geen halt wordt toegeroepen, gaan we volgend jaar uit naar ODIN’59 of FC Lisse. Het gemis aan scorend vermogen en kwaliteit mag je als selectie neer leggen bij de technische commissie en staf, maar inzet, passie, vechtlust, strijden, voor elkaar opkomen en als team een prestatie neerzetten tot je haast je maaginhoud eruit kotst en het zwart voor je ogen ziet, dan zijn de grondbeginselen van voetbal en voor ons het NAR zijn. Dat eisen we als supporters en dat wordt nu niet gegeven. Sterker nog, het is verdwenen, de eens zo onneembare vesting op Nieuw Zuid is vervallen tot een B&B, waar de ridders van Quick Boys 1 hebben plaatsgemaakt voor figuranten in een slechte C-film, waar de actiehelden uit andere plaatsen komen.

Juichende spelers en supporters van de tegenpartij op Nieuw Zuid is een gewoonte geworden, net als de baggerweekenden die wij als supporters doormaken omdat de figuranten weer geen plaats hebben gemaakt voor ridders die strijden. Daar waar alles mee begint, schijt hebben aan die tegenstander, niks geen poot terugtrekken in een duel en met elkaar voor elkaar. Dus: als er één van ons wordt aangepakt, pak je er vier van hen en laat je weten dat Nieuw Zuid van ons is.

Let wel, de B&B heeft puur betrekking op Quick Boys 1 en niet op de club, het prachtige Nieuw Zuid, zijn vrijwilligers, de sponsors, de leden en zijn supporters. Als club zijn we één en dat willen we ook graag zien op het veld bij onze ridders. De strijders van Nieuw Zuid, die het weer een vesting laten worden en tegenstanders die minder prettig naar ons toekomen in plaats van het feit dat ze voor de wedstrijd al de slingers gaan ophangen.

Die slingers waren en worden gewoon weer blauw-wit, opgeven staat niet in ons woordenboek en de wedstrijd van afgelopen zaterdag was de laatste steen die van ons mooie Nieuw Zuid is gevallen. Het is geen plek waar een tegenstander gezellig kan vertoeven en onder het genot van een hapje en een drankje, zonder inspanning, drie punten mee naar huis neemt.

Ik hoef niemand te vertellen wat er zaterdag gebeurde en dat moet echt een halt toegeroepen worden. Zaterdag aanstaande gaan we met het narrenlegioen naar AFC en daar verwacht ik strijders, figuranten die weer ridders zijn van de roemruchte vesting op Nieuw Zuid en voor elkaar, voor hun staf en voor hun narren willen vechten, tot op het bot.

Dinsdag 15 maart wacht ons ook een leuk potje, een potje wat je aangaat met het mes tussen je tanden, de rijen gesloten, voor elkaar en met elkaar, vechtend tot de dood, alles gevend, zodat wij weer trots zijn op onze ridders van Nieuw Zuid. Zaterdag tegen HHC zag ik een stelletje zomeravond voetballende trutjes in het blauw-wit op het veld, Quick Boys onwaardig. Dat mag en kan niet meer, daar doe je onze club mee te kort.

Por vida, Quick Boys!”

Eric Jansen
Supporter Quick Boys 1