Kristian Adelmund strijkt neer op sportpark Nieuw Zuid

Quick Boys heeft overeenstemming bereikt met Kristian Adelmund. De 28-jarige verdediger speelt met ingang van het seizoen 2015-2016 voor de blauwwitten. Sportpark Nieuw Zuid is geen onbekend terrein voor de geboren Rotterdammer. In het verleden heeft hij met Capelle en SHO regelmatig tegen Quick Boys gespeeld. Met de Oud-Beijerlanders scoorde hij op 1 september 2007 op Nieuw Zuid (1-4) een van zijn mooiste doelpunten uit zijn carrière. De afgelopen seizoenen was de 1.93 meter lange verdediger actief in Indonesië namens Persepam Madura United en PSS Sleman.

Technisch manager Gert Aandewiel introduceert de nieuwste aanwinst van de blauwwitten: “Adelmund is een fysiek sterke centrale verdediger die zijn mannetje staat. Hij is kopsterk, heeft een goede cross- en inspeelpass in huis en beschikt over een winnaarsmentaliteit. Gezien zijn leeftijd en ervaringen die hij heeft opgedaan in de Topklasse en met zijn avonturen in Indonesië is hij een zeer welkome aanvulling voor de selectie. Ook in het verleden is hij in beeld geweest om Quick Boys te versterken. Vanwege zijn terugkeer uit het buitenland deed die kans zich opnieuw voor.” 

Adelmund kijkt met veel genoegen terug op zijn tijd in Indonesië. “Van nature ben ik avontuurlijk ingesteld. In het begin heb ik wel even de tijd nodig gehad om me aan te passen aan een andere cultuur, taal en klimaat. Uiteindelijk wist ik mijn draai te vinden en mocht ik daar een geweldige tijd hebben. Met PSS Sleman, een van de meest toonaangevende clubs van het land, ben ik kampioen geworden. Die club heeft de grootste achterban van Indonesië. Wekelijks speelde ik in stadions voor dertigduizend fanatieke fans. Die ervaring pakt niemand me meer af.”
Na 3,5 jaar maakte Adelmund een einde aan het avontuur in Azië en keerde in april jongstleden terug naar Nederland. “Het leven in Indonesië beviel me uitstekend, maar ik miste de stabiliteit. Bovendien hebben familieomstandigheden mijn terugkeer doen versnellen. Ik ben onlangs in mijn appartement in Rotterdam ingetrokken en wil me gaan focussen op mijn maatschappelijke carrière.” 

“Bij Quick Boys kom ik enkele spelers tegen die ik goed ken. Met Anthony Bentem speelde ik samen in de jeugd van Sparta Rotterdam en Philippe den Hartog was mijn ploeggenoot bij Capelle. Quick Boys is een geweldige club met een grote achterban. Ik ben blij dat ik op Nieuw Zuid de kans krijg om mijn voetballoopbaan in Nederland voort te zetten”, besluit de linksbenige verdediger.

Quick Boys wil Adelmund ook langs deze weg van harte welkom heten op Nieuw Zuid en wenst hem veel succes en plezier toe bij de blauwwitten. 

Geef een antwoord