K.v.v. Quick Boys is twaalf EHBO’ers rijker

K.v.v. Quick Boys heeft vanaf nu een gediplomeerde EHBO-groep van in totaal 17 vrijwilligers.
Dinsdagavond 25 november. Vanaf 19.00 uur komen een 12-tal QB vrijwilligsters gespannen de oude businessclub binnen. Na een 4-tal lange leerzame (waarin de humor niet ontbrak) cursusavonden is vanavond het EHBO examen. Door opleidingsinstituut Hulsbosch & Broekhoff en wel door lesgever Menno Broekhoff zijn de 12 dames goed voorbereid op het examen.

Buiten de gebruikelijke EHBO onderdelen, met elke cursusavond de actieve aanwezigheid van een Lotus slachtoffer, is er ook onderricht gegeven in het reanimeren en het bedienen van AED apparatuur. Deze levensreddende handelingen maken sinds kort onderdeel uit van de EHBO cursus.
Vanaf 19.30 uur worden de 12 cursisten in duo’s door een 2-tal examinatoren op hun kennis getest.  Bijna 2 uur later wordt de uitslag van het examen bekend gemaakt; alle 12 dames zijn geslaagd voor het EHBO examen!! Zo gespannen de dames zijn voorafgaande aan het examen, zo ontspannen ze zijn na afloop. Het blijft dan ook nog lang onrustig in de oude businessclub.

De volgende 12 QB vrijwilligsters mogen zich vanaf nu gediplomeerd EHBOer noemen: Heleen van Beelen, Arjanne Wolthaus, Jacolien Pluimgraaff, Tineke Barnhoorn, José Zuijderduijn, Hanneke van Duijvenvoorde, Elly Guijt, Ella Guijt, Ria van der Gugten, Heleen van der Niet, Karin van Duijn, Norma Vooijs. Buiten de 12 geslaagden heeft EHBOer Marleen Bellekom vanuit persoonlijke interesse de cursus eveneens bijgewoond. De coördinatie van de EHBO cursus is verzorgd door QB vrijwilliger / steward Theo de Ruijter.

K.v.v. Quick Boys heeft vanaf nu een gediplomeerde EHBO-groep van in totaal 17 vrijwilligers welke actief ingezet worden op de zaterdagen en tijdens de thuiswedstrijden van het eerste elftal.

Geef een antwoord