Levi van Duijn volgt voorbeeld naamgenoot en tekent eerste contract

Met twee doelpunten is hij momenteel de topscorer van de voorbereiding van de blauw-witten. In navolging van Sem van Duijn ondertekent ook Levi van Duijn zijn eerste contract op sportpark Nieuw Zuid. De 19-jarige middenvelder zal in ieder geval de komende twee seizoenen aan de club verbonden blijven. Buiten de twee contractjaren is Quick Boys ook nog een optie voor een derde seizoen overeengekomen met de speler in kwestie.Van Duijn is een van de talenten die van hoofdtrainer Edwin Grünholz de kans heeft gekregen om zich te laten zien in de afgelopen weken. De Katwijker, vorig seizoen actief in Quick Boys JO19-1, maakt tot nu toe een uitstekende indruk op trainingen en in wedstrijden. Dankzij zijn treffers in de duels met Jong PSV en SC Telstar is de aanvallende middenvelder momenteel zelfs de clubtopscorer van de blauw-witten.

En zo mag bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff voor de tweede keer in een week tijd goed nieuws brengen. ,,Ik ben erg blij dat we opnieuw een talent die vanuit de jeugdopleiding is doorgebroken een contract hebben kunnen aanbieden. Levi doet het erg goed en wij zijn ervan overtuigd dat er nog veel meer rek in zit. Quick Boys wil hem dan ook graag alle mogelijkheden en faciliteiten bieden om zich verder te ontwikkelen als voetballer op Nieuw Zuid.”,,Eigenlijk zou ik bij Jong Quick Boys starten. Toen werd mij gevraagd om een paar weken eerder te beginnen. Voor mij heel erg leerzaam natuurlijk. En je ziet dat het heel snel kan gaan,” geeft Van Duijn aan in zijn eerste reactie.

Het talent kent een verleden op sportpark De Krom, maar voelt zich inmiddels helemaal thuis bij de blauw-witten. ,,Dit is alweer mijn vijfde seizoen op Nieuw Zuid. Ik heb toen de overstap gemaakt, omdat de jeugdopleiding van Quick Boys veel hoger staat aangeschreven dan bij Katwijk. Ik wil het maximale bereiken en weet dat je hier alle kansen krijgt om het beste uit jezelf te halen.”

Van Duijn is de tweede speler afkomstig uit de jeugdopleiding die deze week een contract mag ondertekenen. ,,Toen het nieuws over Sem bekend werd, hoopte ik op hetzelfde scenario. Afgelopen woensdag nodigde Gert Pluimgraaff mij uit voor een gesprek en toen kreeg ik het mooie bericht te horen.”

De contractspeler kijkt uit naar het nieuwe seizoen. ,,Ik moet op mijn leeftijd wekelijks minuten maken. Het is geen schande om voor de beloften te spelen. Zij komen uit in een heel sterke competitie met mooie tegenstanders. Bovendien bestaat de selectie van Jong Quick Boys grotendeels uit Katwijkse jongens. Met de meeste heb ik al samengespeeld. Het is een hechte groep, een echt team.”

De Technische Commissie van de blauw-witten feliciteert Levi van Duijn met zijn eerste contract en wenst hem veel succes en plezier toe met het vervolg van zijn voetballoopbaan op Nieuw Zuid.