Loon naar werken in Werkendam

Na de klap van vorige week was het de vraag of Quick Boys zich zou kunnen herstellen. Mede door een blessure bij Van den Meiracker had trainer Grünholz zijn elftal op twee plaatsen gewijzigd. Bosman en Mahmoed verschenen tegen Kozakken Boys aan de aftrap.

Al snel werd duidelijk dat de blauw-witten zich deze keer niet zouden laten afbluffen op beleving. Maar de thuisclub was evenmin van plan om de punten cadeau te doen. Zo waren er twee hardwerkende teams die zich niet wilden ingraven. Het zorgde voor een levendige eerste helft, maar de echte finesse ontbrak vaak.

Er was regelmatig dreiging aan beide kanten, maar opwindende momenten voor de doelen waren spaarzaam. Toch was het Quick Boys dat nog een paar kansen bij elkaar wist te voetballen. Met name de altijd actieve El Kachati was daar vaak bij betrokken. Hij opende dan ook na een kwartier de score, met een mooie schuiver in de verre hoek: 0-1.

Na rust ontstond een hele andere wedstrijd. Kozakken Boys wilde met een stevige wind in de rug op jacht naar de gelijkmaker. Maar ze moesten daarbij wel ruimte weggeven. In deze fase kregen de Katwijkers veel gelegenheid om het verschil te vergroten. Maar te vaak was het te slordig. Vlak nadat een doelpunt van de thuisploeg werd afgekeurd wegens buitenspel, was het weer El Kachati die een treffer op zijn schoen had. Hij vuurde vanaf rechts kiezelhard richting de kruising, maar de keeper had een uitstekende reflex in huis.

Even later kwam de spits na een mooie steekpass van Runderkamp een teenlengte tekort om de goalie van de gastheren te verschalken. En hij kon bij een uitbraak alleen worden afgestopt met een overtreding. Maar daarmee was de koek wel even op voor Quick Boys. De Werkendammers hadden natuurlijk niks te verliezen, met officieel nog 25 minuten te gaan. Voor het team van Grünholz werd het vooral de mouwen nog verder opstropen en overleven. Dat lukte, al was het soms met kunst- en vliegwerk.

In de derde minuut van de blessuretijd kreeg invaller Bekooij nog een enorme mogelijkheid maar hij wist die niet te verzilveren. Gelukkig bleef dat zonder gevolgen want even later klonk het eindsignaal. De ploeg van Nieuw Zuid beleeft een wisselvallige seizoenstart, zowel in spel als resultaten. Maar cijfermatig ziet het er met 12 punten uit 6 wedstrijden en de huidige derde plek nog niet zo gek uit.

Foto’s: Pro Shots

Scoreverloop:
15. 0-1 El Kachati

Opstelling en wissels Quick Boys:

1. Paul van der Helm (k) ©
2. Chima Bosman
4. Jan-Willem Kamp (63e Bram Franken)
5. Aleksandar Bjelica
6. Mohamad Mahmoed
11. Ravelino Junte (83e Levi van Duijn)
14. Jeffrey Ket
18. Youssef El Kachati (88. Nadir Achahbar)
20. Tyrone Owusu
22. Dyllandro Panka (46e Tommy Bekooij)
92. Jim Beers (63e Nick Runderkamp)

Opstelling Kozakken Boys: Janssen (k), Hoogveld, Warmolts, Ramsteijn, Korporaal, Büttner, Van Zundert, Altintas, Stout, Vermeulen, Da Silva Mendes