Quick Boys 1 blameert zich in bekerwedstrijd

Elke voetballiefhebber weet hoe mooi het kan zijn voor een club uit de lagere divisies om ver te komen in het landelijke bekertoernooi. Er komt aandacht en het levert aanzien op. Ook niet onbelangrijk: het prijzengeld kan flink oplopen. Bij Quick Boys kunnen we erover meepraten, met prachtige avondwedstrijden tegen profclubs in een heerlijke ambiance. Helaas in een behoorlijk ver verleden, dat wel.

Er is een valkuil. Vaak wordt vergeten dat zo’n succesvol bekeravontuur ergens begint. Namelijk bij de eerste ronde die je speelt. In die fase worden belangrijke spelers nog weleens ‘gespaard’. En de wedstrijd wordt soms net wat losser benaderd. Zeker wanneer je thuis speelt en de tegenstander minimaal een klasse lager speelt. Dan lukt het misschien ook wel op 90% en het is uiteindelijk ‘maar’ de beker.

Alle respect voor Sportlust’46, dat een prima wedstrijd speelde en heeft geknokt voor wat het waard is. Maar zeker als nummer 3 van de Tweede Divisie mag je deze thuispot natuurlijk nooit verliezen. En al helemaal niet op zo’n ontluisterende manier.

Achteraf gezien was het voor rust allemaal nog niet eens zo slecht. Zonder tot groots voetbal te komen, wist Quick Boys toch een aantal behoorlijke kansen te creëren. De gasten stelden daar een tweetal gevaarlijke momenten tegenover. Eigenlijk verliep de wedstrijd in de eerste helft zoals je mocht verwachten. Binnen een half uur bracht Bram Franken de 1-0 op het scorebord met een heerlijk subtiele voetbeweging.

Maar de voorspelbaarheid was na de thee ver te zoeken. De wil die je eerder nog zag om de voorsprong uit te bouwen, had plaatsgemaakt voor een onbegrijpelijke lamlendigheid. Het spelpeil van de blauw-witten zakte naar een punt waarop zelfs de ondergrens uit het zicht was verdwenen. De toegepaste wissels hielpen ook niet mee. Invallers deelden in de malaise en bovendien kwam een aantal spelers op plekken terecht waar hun kwaliteiten niet liggen.

Zo werd Sportlust’46 aan alle kanten in het zadel geholpen en de gelijkmaker kon niet uitblijven. Die viel dan ook nog binnen het uur, door een prachtig schot. De 1-1 functioneerde wel als een wake up-call. Voetballend werd het niet veel beter bij Quick Boys, maar op basis van wilskracht werd de tegenstander toch teruggedrongen. Er kwamen zeker ook kansen en met een klein beetje geluk had de ploeg weer op voorsprong kunnen komen. Het recht op geluk was echter voor en tijdens deze wedstrijd al verspeeld. Je voelde aan alles dat karma hier z’n werk ging doen en dit niet goed zou aflopen.

In de 83e minuut kwam er al een waarschuwing en moest keeper Fabrie handelend optreden bij een vrije kopkans. Diep in blessuretijd scoorde de ploeg uit Woerden de beslissende 1-2. Weg kans op sportief en financieel succes in dit aansprekende toernooi. Vol schaamte verlieten de spelers van de thuisploeg na afloop het veld. Hopelijk zijn ze in staat om dat om te zetten in de vechtlust die aanstaande zaterdag tegen Lisse de volle 90 minuten van ze wordt gevraagd. Nee: geëist.