Luka Prljić verhuist naar Nieuw Zuid

Met ingang van het seizoen 2024-2025 maakt Luka Prljić onderdeel uit van de selectie van de blauw-witten. De linksbenige verdediger met Servische roots komt over van competitiegenoot ACV Assen en tekent op sportpark Nieuw Zuid een eenjarige verbintenis.


 
De 23-jarige Prljić, een van de sterkhouders en tevens aanvoerder van de Drentse promovendus, begon met voetballen bij stadsgenoot Achilles 1894. Een aanzienlijk deel van zijn voetballoopbaan bracht de centrale verdediger door in de jeugdopleiding van FC Groningen. In die tijd maakte Prljić ook regelmatig zijn opwachting in de diverse nationale jeugdselecties. Via de beloften van PEC Zwolle kwam de achterhoedespeler vier jaar geleden bij ACV Assen terecht. Met die club vierde hij vorig seizoen het kampioenschap in de Derde Divisie.

Met Prljić haalt Quick Boys de gewenste linksbenige verdediger in huis. ,,Luka beschikt over voetballend vermogen, kan een wedstrijd lezen en is verbaal aanwezig binnen de lijnen,” aldus bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff. ,,Bij ACV heeft hij zich op jonge leeftijd ontwikkeld tot een bepalende speler in het elftal. Luka is niet voor niets aanvoerder. Wij zijn ervan overtuigd dat hij de capaciteiten heeft om ook op Nieuw Zuid een sleutelrol te kunnen vervullen.”Twee maanden geleden kwam de kersverse aanwinst voor het eerst in contact met zijn toekomstige club. ,,Rondom de onderlinge wedstrijd in Assen kreeg Quick Boys te horen dat ik het voornemen had om volgend collegejaar mijn rechtenstudie in het westen van het land voort te zetten. Ik ben nu bezig met het afronden van mijn bachelor in Groningen en ga de master Notarieel Recht volgen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zo is het balletje gaan rollen. Na een aantal positieve gesprekken met de trainer en de clubleiding ben ik snel tot een akkoord gekomen.”

De ambitieuze Prljić heeft een goede eerste indruk gekregen van zijn nieuwe werkomgeving. ,,Ik heb een rondleiding gekregen op Nieuw Zuid en natuurlijk ook een aantal keer tegen Quick Boys gespeeld. Het is een ontzettend grote amateurclub, meer een semi-profclub eigenlijk. De verwachtingen zijn hooggespannen, zowel intern als extern. Dat past wel bij mij. Verder heeft de trainer een heel duidelijk idee over de speelwijze. Hij is van mening dat ik iets kan toevoegen aan de huidige selectie met mijn over-mijn-lijk-mentaliteit, coaching, leiderschapskwaliteiten en uiteraard het voetballende aspect. Daar kan ik me zeker in vinden. De opbouwfase is afgerond, het is nu zaak om de volgende stappen te zetten in het proces. De club ziet daarin een mooie rol voor mij weggelegd.”  Met twee overwinningen tegen de blauw-witten op zak zal Prljić met een goed gevoel starten aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. ,,Eerlijk is eerlijk: in beide wedstrijden had ACV het heel zwaar. Quick Boys profileerde zich als een goed voetballende ploeg met een idee. In de counter konden we gevaarlijk worden en op die manier enigszins geflatteerd de volle buit pakken. Maar ik zal me moeten bewijzen. Ik ben veeleisend en leg de lat hoog voor mezelf. Als ik een bijdrage wil leveren, dan moet ik ervoor zorgen dat ik speel en laten zien dat ik van toegevoegde waarde ben voor Quick Boys.”

De Technische Commissie heet Luka Prljić van harte welkom op sportpark Nieuw Zuid en wenst hem veel succes en plezier toe bij de blauw-witten.