Na het grote succes van vorig jaar, waarbij teams uit Nederland en Lyra Lierse uit België streden om de felbegeerde titel, is het opnieuw tijd voor een nieuwe editie van het REFTECH Internationaal Jeugdtoernooi.

Op donderdag 9 mei zal Sportpark Nieuw Zuid weer het centrum zijn van jeugdvoetbal, waarbij de talenten van diverse toonaangevende clubs het beste van zichzelf zullen geven. Georganiseerd in de traditie van vroegere Internationale Jeugdtoernooien op Nieuw Zuid, belooft ook dit jaar een mooi voetbalspektakel te worden, met passie, strijd en sportiviteit.

Eerste editie in 2023 was een succes

Het REFTECH Divisie Jeugdtoernooi van vorig jaar was een groot succes, met tevreden teams, begeleiders en ouders die van het evenement hebben genoten. Van vroeg in de ochtend tot laat in de middag was het een aaneenschakeling van spannende wedstrijden, sportiviteit en gezelligheid. Bekijk hier een terugblik op het toernooi van 2023.

Het deelnemersveld was indrukwekkend, met bekende clubs uit verschillende divisies, waaronder, naast uiteraard Quick Boys, ook AFC Amsterdam, Be Quick, Koninklijke HFC en vele anderen. De teams streden in de leeftijdscategorieën JO14 en JO15, waarbij na de poulewedstrijden en kruisfinales uiteindelijk de finalisten op het hoofdveld van Sportpark Nieuw Zuid bepaalden wie de kampioen zou worden.

Bij de JO14 wist in een spannende finale Purmersteijn het Be Quick uit Groningen te verslaan. Bij de JO15 HBS de finale nipt te winnen van Bloemendaal.

Deelnemers editie 2024

Dit jaar mogen we opnieuw een prachtig deelnemersveld verwelkomen, met teams die staan te popelen om de strijd aan te gaan. Hieronder volgt de volledige lijst met deelnemende clubs:

Bij de JO15: AFC, Be Quick, DVS’33 Ermelo, Hollandia, Koninklijke HFC, Lyra Lierse (België), Quick, Quick Boys, R Capellen FC (België), Racing Gent (België), Roda ’46, Westlandia

Bij de JO14: AFC, DVS’33 Ermelo, Excelsior Maassluis, HBS, IJsselmeervogels, Koninklijke HFC, Lyra Lierse (België), Quick, Quick Boys, R Capellen FC (België), Roda ’46, vv Hoofddorp

Vooral de komst van drie Belgische clubs (en vijf teams) geeft het toernooi een Internationaal karakter. Lyra Lierse, de voetbalclub uit Lier, in de provincie Antwerpen, was vorig jaar ook al van de partij met hun JO14. De club ontstond in 2018 na een fusie tussen K. Lyra TSV en K. Lierse SK. Lyra Lierse heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn sterke jeugdopleiding.

R Capellen FC, voluit Royal Cappellen Football Club, is een Belgische voetbalclub uit Kapellen, eveneens in de provincie Antwerpen. De club werd opgericht in 1908 en speelt in de nationale reeksen van het Belgisch voetbal.

Het Racing Gent uiteraard uit Gent, in de provincie Oost-Vlaanderen, completeert het veld van buitenlandse teams. De club werd opgericht in 1912 en heeft een bloeiende jeugdopleiding en staat bekend om zijn gepassioneerde supporters.

Natuurlijk is een toernooi niet compleet zonder supporters!

Daarom nodigen wij iedereen van harte uit om op Hemelvaartsdag naar Nieuw Zuid te komen en te genieten van een dag vol voetbalplezier. Kom de talenten van morgen aanmoedigen, geniet van de unieke sfeer op ons prachtige sportpark en maak van deze dag een onvergetelijke ervaring voor de spelers, trainers en supporters.

Tot ziens op Hemelvaartsdag op Sportpark Nieuw Zuid voor het REFTECH Internationaal Jeugdtoernooi!