Succesvol REFTECH Divisie Jeugdtoernooi met enthousiaste deelnemers

Het REFTECH Divisie Jeugdtoernooi was een groot succes, met tevreden teams, begeleiders en ouders die van het evenement genoten hebben. De dag begon vroeg, met de eerste teams die vol bewondering het prachtige hoofdveld op Nieuw Zuid betraden. Het veld lag er perfect bij in de stralende zon, terwijl de weersomstandigheden ideaal waren met aangename temperaturen en droog weer.

De dag begon met de teamfoto’s op het ‘bordes’ van de Dirk Kuijt tribune boven de tunnel naar het hoofdveld. Fotograaf Jan Valk zorgde ervoor dat elk team individueel werd vastgelegd. Als blijvende herinnering aan het toernooi ontvingen alle teams een set foto’s. Deze werden razendsnel ontwikkeld door Hans Kruijt van Foto Kruijt, zodat de deelnemers ze aan het einde van de dag mee naar huis konden nemen.

Om 9:30 uur gingen de eerste wedstrijden van start op de velden 2 tot en met 5, terwijl op veld 1 de spannende penaltybokaal plaatsvond. Op alle velden werd er met veel enthousiasme gestreden door de spelers en hun begeleiders. Hoewel er soms wat gedoe was, overheerste over het algemeen een sportieve en felbevochten sfeer.

Terwijl de wedstrijden nog in volle gang waren, was het tijd voor de eerste teams om te genieten van een heerlijke lunch in de prachtige businessclub. Onder leiding van kok Jaap van Duijn en Jan van der Poel en zijn mensen werden de spelers en begeleiders verwelkomd met een smakelijke pastamaaltijd. Natuurlijk waren er flesjes water en fruit om iedereen van de nodige energie te voorzien voor het middagprogramma.

"Wij hebben als team GEWELDIG genoten van deze prachtige dag! Wat hebben jullie een prachtig complex, vriendelijke mensen, alles was top geregeld en verzorgd! Complimenten! Spelers en ook ouders hebben een top dag gehad. Nu net terug in het hoge noorden met een mooie 2e plaats op zak!" Wie weet tot volgend jaar!
Kim Fledderus
teammanager JO14-1 Be Quick

Bij de JO14-categorie wisten AVV SDZ, Koninklijke HFC en Be Quick zich te plaatsen als poulewinnaars, terwijl Purmersteijn als beste nummer 2 eveneens een plek veroverde in de halve finales. De finale werd uiteindelijk betwist tussen Be Quick en Purmersteijn, waarbij laatstgenoemde na een zinderende wedstrijd en strafschoppen als winnaar uit de bus kwam. De derde plaats ging naar Koninklijke HFC, die eveneens een uitstekend toernooi hebben gespeeld.

Bij de JO15-categorie waren de poulewinnaars Bloemendaal, AFC IJburg, DTA Fortius en HBS, terwijl HBS als beste nummer 2 de halve finales bereikte. In de finale stonden Bloemendaal en HBS tegenover elkaar, waarbij HBS met een nipte 1-0 overwinning de kampioenstitel veroverde. Opvallend genoeg wist ook hier de beste nummer 2 uit de poulefase het toernooi te winnen. AFC IJburg wist door de winst op DTA Fortius als derde te eindigen.

Naast de spannende wedstrijden was er ook de penaltybokaalcompetitie, waarbij AFC IJburg bij de JO15-categorie met 9 gescoorde penalty’s als winnaar uit de bus kwam. Bij de JO14-categorie wist Zestienhoven zelfs alle 10 penalty’s raak te schieten en mochten zij de penaltybokaal in ontvangst nemen.

 

"Bedankt voor de geweldige dag. Ondanks onze matige prestatie 😉(9e plaats) hebben we genoten van het toernooi en de gastvrijheid."
Ruud van Pelt
Trainer Waterwijk JO15-1

Gedurende de middag werd het weer alleen maar mooier en het terras vulde zich met teams en hun supporters, die volop genoten van de gezellige sfeer. De vrijwilligers in het clubhuis werkten hard om iedereen te voorzien van hapjes en drankjes, en er hing een gezellige sfeer, waarbij enkele bezoekers het wel heel laat maakten. Ondanks enkele uitdagingen, zoals het wegvallen van de Wifi, werden er creatieve oplossingen gevonden en was daar snel De Wit om het probleem te verhelpen.

Tot slot vond er vanuit de businessclub een live uitzending plaats van Quick Boys Live, waarin werd teruggeblikt op het toernooi. Een mooie impressie van de dag van Quick Boys TV, een gesprek met de organisatie en de eerste buitenlandse gasten van Lyra Lierse en een live impressie van de prijsuitreiking. Als klap op de vuurpijl schoven Youssef en zijn broertje Zacharia El Kachati aan bij Lennart van de Plas en Lennard van Duijn.

We kijken terug op geweldige toernooi en daarom willen we tot slot graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het succes van het REFTECH Divisie Jeugdtoernooi.

Een speciale dank gaat uit naar de vrijwilligers in het clubhuis, Jaan van Duijn, Jan van der Poel en de vrijwilligers in de businessclub, de behulpzame ouders, de scheidsrechters, de wedstrijdleiding, de organisatie, Jan Valk en uiteraard hoofdsponsor Reftech en sponsors Horesca Horecavo en Bakkerij Van Maanen.

Mede dankzij hun  inzet en steun is het een fantastische dag geworden, waarbij we alleen maar positieve reacties hebben ontvangen van de deelnemers.

"Namens Kon HFC 14-1 en 15-1, super veel dank voor het super leuke en goed georganiseerd toernooi ! Wij als ouders en uiteraard de spelers hebben genoten!"
Wesley
Trainer Kon.HFC JO14-1

Foto galerijen

De foto's van de JO14!
De foto's van de JO15!