Jong Quick Boys loopt zich vast in Groesbeek

Op zaterdag 13 mei vertrok Jong Quick Boys naar Groesbeek voor de laatste uitwedstrijd van dit seizoen. Onder zonnige weersomstandigheden begonnen beide teams om 13:00 uur aan de eerste helft. Jong Quick Boys had de eerdere drie ontmoetingen met Jong de Treffers gewonnen, maar wist dat deze uitwedstrijd geen gemakkelijke klus zou worden.

Eerste helft: Binnen 11 minuten in het mes

In de openingsfase had Jong de Treffers het betere van het spel, terwijl Jong Quick Boys geen grip kreeg op de wedstrijd. Hierdoor kon Jong de Treffers af en toe gevaarlijk uitbreken met goed combinatiespel. In de 11e minuut van de wedstrijd werd een aanvaller van Jong de Treffers, door te laat ingrijpen van Jong Quick Boys, binnen het zestienmetergebied gevloerd, wat resulteerde in een penalty. De thuisploeg benutte deze kans en kwam op een 1-0 voorsprong.
Na een kwartier spelen kreeg Jong Quick Boys meer veldoverwicht. Bart Kuyt kreeg als eerste een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar zijn schot miste kracht om het de keeper echt moeilijk te maken. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg Jong Quick Boys diverse kansen op de gelijkmaker. Zo waren er na een half uur spelen kansen voor Timo Pont en Juda van Velzen, waarbij de keeper beide keren redding kon brengen. Even later belandde een kopbal van Juda op de lat en een geplaatst schot van Timo kwam ook via het aluminium terug het veld in. Jong Quick Boys was na het eerste kwartier zeker de bovenliggende partij met diverse goede kansen, maar slaagde er niet in om deze te verzilveren en zo gingen ze met een 1-0 achterstand de rust in.

Tweede helft: “de pijp was leeg”

In de tweede helft drong Jong Quick Boys aan en vergrootte het de druk op het Groesbeekse doel. De thuisploeg had moeite om de voorsprong vast te houden, maar Jong Quick Boys slaagde er niet in om de keeper echt onder druk te zetten. Diverse mogelijkheden werden wel gecreëerd, maar vonden geen doel. Door het warme weer en het kunstgrasveld vloeide de energie uiteindelijk uit de wedstrijd. Jong Quick Boys probeerde nog wel aan te zetten, maar de bal wilde er simpelweg niet in.

Laatste wedstrijd: verdedigen van tweede plaats

Jong Quick Boys liep zich dus zo vast in Groesbeek en verloor met 1-0 van Jong de Treffers. Ondanks dat ze volgens de kansenverhouding meer verdienden tellen uiteindelijk alleen maar de doelpunten. Door deze nederlaag en de onverwachte nederlaag van Jong M.V.V.  is Jong F.C. Eindhoven nu kampioen en kan Jong Quick Boys hen niet meer inhalen.Middels deze weg ook de felicitaties naar het Eindhovense kamp.

Met nog één wedstrijd te spelen staat Jong Quick Boys nog steeds op de tweede plaats, maar met een achterstand van 4 punten op Jong F.C. Eindhoven.
De laatste wedstrijd van het seizoen zal thuis worden gespeeld tegen Jong Alexandria ’66, met de aftrap om 14:30 uur op Nieuw-Zuid. Hopelijk kunnen ze deze wedstrijd winnen en het seizoen op een positieve noot afsluiten.