Jong Quick Boys sluit seizoen in stijl af

Op zaterdag 21 mei 2023 stond de laatste competitiewedstrijd op het programma. Op sportpark Nieuw Zuid was Jong Alexandria ’66 de tegenstander. Na het verlies vorige week tegen De Treffers was Jong F.C. Eindhoven niet meer in te halen. Ondanks dat was het aan de jeugdige blauwwitten de taak om het seizoen overtuigend af te sluiten en de tweede plaats veilig te stellen.

Gecontroleerde eerste helft:

Om 14:30 uur werd er afgetrapt voor de eerste helft op veld 4, waar Quick Boys direct in de eerste minuut gevaarlijk kon worden. Helaas ging de poging van Sem van Duijn naast de paal. Jong Quick Boys speelde een gecontroleerde wedstrijd en gaf verdedigend weinig weg. In de 24e minuut kwam Jong Quick Boys op een 1-0 voorsprong dankzij een goed indraaiende corner van Borg Knijnenborg die de keeper van Jong Alexandria ’66 verraste en in het doel eindigde.
De voorsprong van Jong Quick Boys was echter van korte duur, want in de 26e minuut kreeg Jong Alexandria ’66 een penalty toegewezen. Hoewel er ogenschijnlijk weinig aan de hand leek, wees de scheidsrechter naar de stip. De strafschop werd benut en de stand werd gelijkgetrokken naar 1-1. Na de gelijkmaker bleef het spelbeeld onveranderd, waarbij Jong Quick Boys weinig ruimte weggaf en verschillende keren gevaarlijk voor het Rotterdamse doel kwam.
In de 36e minuut kreeg Jong Quick Boys zelf een penalty. Sem van Duijn kwam in contact met de keeper van Jong Alexandria ’66, waarna de scheidsrechter opnieuw naar de stip wees. Sem nam zelf plaats achter de bal en bracht Jong Quick Boys vanaf 11 meter op een 2-1 voorsprong. Vervolgens breidde Jong Quick Boys de voorsprong verder uit in de 40e minuut. Daniel van Duijn kwam goed mee op aan de linkerkant en gaf een lage voorzet, die feilloos werd binnengeschoten door Daan Luyten (3-1).

Identieke tweede helft:

Met een 3-1 voorsprong begon Jong Quick Boys aan de tweede helft, vastberaden om de score verder uit te breiden. Het team bleef gecontroleerd spelen, en zelfs met de diverse wisselspelers die werden ingebracht, waaronder spelers uit O17 en o18, veranderde het spelbeeld niet. In de 53e minuut bouwde Bart Kuyt de voorsprong verder uit. Hij kreeg de bal in het zestienmetergebied en schoot overtuigend binnen (4-1).
Ondanks de comfortabele voorsprong ging Jong Quick Boys op dezelfde manier door en in de 74e minuut wist Daan Luyten de score naar 5-1 te tillen. Na een sterke actie schoot Daan zijn tweede doelpunt van de dag overtuigend binnen. Uiteindelijk was het Borg Knijnenborg, die helaas afscheid neemt, die het slotakkoord van de wedstrijd bepaalde. In de 88e minuut schoot Borg de bal vanuit een goed genomen vrije trap voor het doel. Mede door een speler van Jong Alexandria ’66 belandde de bal in het doel, waarmee de eindstand op 6-1 werd bepaald.

Passend slot van de competitie

De 6-1 overwinning was een prachtige en passende afsluiting van een succesvol seizoen. Jong Quick Boys heeft met name in de tweede helft van de competitie een sterke ontwikkeling doorgemaakt en dit heeft geresulteerd in een hecht team dat tot het einde heeft gestreden voor het kampioenschap. Het is een indrukwekkende prestatie om uiteindelijk op de tweede plaats te eindigen.
Jong Quick Boys heeft het kampioensteam Jong F.C. Eindhoven flink uitgedaagd en had zelfs tot enkele wedstrijden voor het einde nog een goede kans om het kampioenschap binnen te halen. Hoewel dit na afloop van het seizoen een lichte teleurstelling kan zijn, moet de tweede plaats zeker als een compliment worden gezien. Voorafgaand aan het seizoen waren deze resultaten niet per se verwacht.
Daarnaast kan het bekeravontuur als een hoogtepunt van het seizoen worden beschouwd. Naast deze goede prestaties hebben alle spelers zich individueel ook goed ontwikkeld gedurende het seizoen. Dit biedt veel perspectief voor de toekomst, met als uiteindelijk doel om te kunnen doorstromen naar Quick Boys 1.

Tijd voor ontspanning!

Aansluitend op de wedstrijd sloot het team die avond gezamenlijk het seizoen af bij de familie Heeringa thuis, samen met de staf en ouders. Via deze weg willen we onze dank uitspreken voor hun gastvrijheid! Het was een zeer geslaagde avond, waarbij onder het genot van een drankje en een barbecue nog lang werd nagepraat over het seizoen.