Luuk Admiraal tekent contract op Nieuw Zuid

Met ingang van het nieuwe seizoen zal Luuk Admiraal de clubkleuren van Quick Boys verdedigen. De 22-jarige aanvaller komt over van Sparta Rotterdam en heeft met de Technische Commissie van de blauw-witten overeenstemming bereikt over een eenjarige verbintenis. Daarnaast heeft de club een optie voor een tweede seizoen bedongen.

Admiraal doorliep de jeugdopleiding van ASWH en debuteerde met de Ambachters in het seizoen 2019-2020 op het allerhoogste amateurniveau. Zijn echte doorbraak op sportpark Schildman beleefde de buitenspeler twee jaar later. Een zeer productieve eerste seizoenshelft – tien doelpunten en drie assists – leverde hem in de winterstop een transfer naar de profs van Excelsior op. Met de Rotterdammers promoveerde Admiraal via de play-offs naar de Eredivisie.
Afgelopen seizoen werd de aanvaller verhuurd aan Spakenburg. Aan de blauwe zijde van De Westmaat was de geboren Zwijndrechter twaalfmaal trefzeker. Na zijn verhuurperiode maakte Admiraal een transfer binnen de Rotterdamse stadsgrenzen: van Excelsior naar Sparta Rotterdam.

Specifieke kwaliteiten
Voor Quick Boys is Admiraal een zeer welkome versterking. ,,Om uiteenlopende reden vielen aan het begin van het seizoen drie aanvallers (Kyvon Leidsman, Jerrel Hak en Jordi Blom, red.) weg. Hierdoor werd de spoeling voorin wel erg dun. Luuk staat al langer op ons lijstje en wij zijn dan ook zeer blij met zijn komst naar Quick Boys. Hij is een speler met specifieke kwaliteiten, beschikt over scorend vermogen en kan ook doelpunten voorbereiden. Luuk is relatief jong, dus er zit nog genoeg rek in hem,” aldus bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff.

Open en eerlijk
Admiraal onderhoudt al langere tijd contact met Quick Boys via een van de assistent-trainers van het eerste elftal. ,,Delano a Cohen vroeg mij naar mijn toekomstplannen. Mijn situatie bij Sparta was lange tijd onduidelijk, maar uiteindelijk kreeg ik te horen dat ik mocht praten met andere clubs. Binnen een week zaten we om de tafel. Het was een heel open en eerlijk gezegd. Men vindt mij een goede speler, maar ik moet ook nog veel leren en veranderen in mijn spel. Zij hebben echt een plan met mij.”

Zijn nieuwe werkomgeving is niet geheel onbekend terrein voor de aanvaller. Met Jong Sparta, Spakenburg en ASWH heeft Admiraal al eerder op sportpark Nieuw Zuid gespeeld. Namens laatstgenoemde club scoorde hij drie seizoenen geleden zijn allereerste competitietreffer tegen Quick Boys. ,,Het is een mooie en grote club met een rijke historie. Als tegenstander heb je het ook altijd lastig op Nieuw Zuid. Hier wordt goed en fris voetbal gespeeld. Daar hou ik ook van. Ik hoop met mijn productiviteit in de vorm van doelpunten en assists belangrijk te kunnen zijn voor het team komend seizoen.”

Mentaal sterker
Het profavontuur heeft hem niet gebracht wat hij ervan gehoopt had, maar toch is Admiraal van mening dat hij gegroeid is in de afgelopen seizoenen. ,,Dit seizoen heb ik lang niet alles gespeeld. Ook dan kun je veel leren. Als mens heb ik mezelf ontwikkeld en ben ik mentaal sterker geworden. Maar als voetballer heb ik eveneens stappen gemaakt. Bij Excelsior heb ik mooie momenten meegemaakt. De nacompetitiewedstrijd tegen ADO Den Haag zal ik nooit meer vergeten. Ook heb ik mijn Eredivisiedebuut mogen maken. Het is al met al een leerzame periode geweest,” besluit de kersverse aanwinst die zich de komende tijd gaat oriënteren op zijn maatschappelijke carrière.

De clubleiding heet Luuk Admiraal van harte welkom bij Quick Boys en proost met hem op een succesvolle samenwerking op sportpark Nieuw Zuid.