Martijn de Zwart keert terug op het oude nest

De keeper begint op zaterdag 26 juli met Quick Boys de voorbereiding op het nieuwe seizoen
Martijn de Zwart wordt toegevoegd aan de A-selectie van K.v.v. Quick Boys. De 23-jarige doelman keert na drie seizoenen bij ADO Den Haag terug bij de club waar hij zijn voetballoopbaan begon en op jonge leeftijd tot twee keer werd verkozen tot speler van het jaar. Over enkele weken start De Zwart met de blauwwitten de voorbereiding op het seizoen 2014-2015.

Op zeventienjarige leeftijd maakte de sluitpost zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Quick Boys. In totaal stond De Zwart meer dan vijftig wedstrijden onder de lat bij de blauwwitten. De exponent uit de eigen jeugdopleiding kon in de zomer van 2011 rekenen op belangstelling van zowel Willem II als ADO Den Haag. Uiteindelijk viel de keuze op de profclub uit de Hofstad waar De Zwart ploeggenoot werd van Jaap van Duijn. In Den Haag is De Zwart gegroeid als keeper en heeft hij mooie ervaringen mogen opdoen die niemand hem meer afpakt. Zo mocht hij spelen in De Kuip tegen Feyenoord en in Eindhoven tegen PSV. Enige tijd geleden werd bekend dat het contract van De Zwart niet door ADO Den Haag zou worden verlengd. Hij heeft uiteindelijk besloten zich te richten op een maatschappelijke carrière. Hoewel De Zwart in de belangstelling stond van verschillende (topklasse)clubs wilde hij absoluut terug naar zijn oude jeugdliefde. Op sportpark Nieuw Zuid zal hij de strijd aan moeten gaan met de overige A-selectiekeepers.

Het Technisch Management is verheugd met de terugkeer van de eigen kweek en hoopt dat Martijn een bijdrage kan leveren aan de realisatie van de doelstellingen van de club. 

Geef een antwoord