Interview met Martijn de Zwart

De talentvolle sluitpost keert terug op het oude nest
Martijn, je bent terug bij Quick Boys. Wat was de bepalende factor in je keuze om naar het oude nest terug te keren?
De belangrijkste factor is het komende vaderschap en daarbij de zekerheid samen met mijn baan. Daarnaast heb ik altijd gezegd dat ik terug zou keren.

Je hebt 3 seizoenen bij ADO Den Haag gekeept. Hoe heb je die tijd beleefd?
Ik heb zeker de eerste drie maanden moeten wennen aan het hoge niveau, maar daarna heb ik gemerkt dat ik steeds meer stappen vooruit ging maken. Ik werd goed opgevangen en alles was tot in de puntjes geregeld. Daarnaast heb ik alles mee mogen maken in de eredivisie, waar ik veel van heb geleerd.

Wat waren voor jou de hoogtepunten in de 3 seizoenen bij ADO?
Ik denk na twee weken het avontuur in de voorronde van de Europa League, het  was natuurlijk gelijk een goede binnenkomer. Daarnaast mijn eerste basisplaats en mijn debuut tegen AZ, ook het mogen invallen in De Kuip. Dat waren toch wel mijn hoogtepunten.

Krijg je dan niet even kippenvel wanneer je de grasmat van een voetbaltempel als De Kuip betreedt?
Ik heb er twee keer mogen staan en het is zeker een apart gevoel. Als je dan op de bank zit is het ook allemaal erg groot en komt het op je af, maar als je dan eenmaal in het veld staat en je focus op het spelletje is, is het goed te doen.

Als keeper uit de eigen jeugd, met 2 maal zijn naam op de Wall of Fame, ben je nog erg bekend bij de trouwe aanhang. Hoe waren die seizoenen onder de lat bij Quick Boys als eerste doelman?
Dat is een vraag die je aan de aanhang zou moeten vragen, maar de meeste ken ik zelf ook wel, dus ik denk dat zoiets wel goed zit. De twee seizoenen zal ik ook nooit vergeten. Als klein jongetje speel je in de jeugd bij Quick Boys en ga je altijd bij het eerste kijken en denk je: dat wil ik later ook. Als dat dan lukt is dat toch een droom die uitkomt?!

Je laatste seizoen zal je het moment dat Quick Boys de boot naar de Topklasse voor de 2e maal miste waarschijnlijk nog wel het meest herinneren. Ook vorig seizoen lukte het weer net niet. Ben je er dan niet extra op gebrand om komend seizoen wél te promoveren?
Dat zijn wedstrijden die je altijd bij blijven. Ik denk dat elke speler het hoogste wil halen, dus ook de Topklasse. Ik hoop dus ook dat ik daar een steentje aan kan bijdragen.

Je hebt dan mooie hoogtepunten beleefd bij ADO Den Haag, maar wat waren je hoogtepunten bij Quick Boys?
Mijn debuut thuis tegen ARC, dat was eigenlijk het moment waar alles begon. Daarnaast natuurlijk de grootste derby die er is, de uit- en thuiswedstrijd tegen Katwijk. Dat zijn de wedstrijden die je als speler wil spelen.

Hoe heb je Quick Boys gevolgd de laatste 3 seizoenen?
Ik was veel weekenden weg met ADO Den Haag, maar als ik tijd had was ik eigenlijk altijd bij de wedstrijden te vinden.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben sinds kort weer begonnen als  inkoper bij bloemengroothandel Hans Visser. Naast het voetbal ben ik regelmatig op de golfbaan te vinden.

Geef een antwoord