Milan Zonneveld kiest voor Nieuw Zuid

Liefst negen Tweede Divisieclubs hebben naar zijn diensten gehengeld, maar uiteindelijk heeft Milan Zonneveld gekozen voor Quick Boys. De centrumspits zal in de zomer de overstap maken van competitiegenoot ADO’20 naar sportpark Nieuw Zuid. De Noord-Hollander tekent een contract tot medio 2025 bij de blauw-witten, met een eenzijdige cluboptie voor een tweede jaar.

De pas 20-jarige Zonneveld, bezig aan zijn tweede seizoen op sportpark De Vlotter, speelde in het verleden ook bij KVV DEM en FC Volendam. Bij de oranjehemden stond de boomlange aanvaller twee seizoenen geleden al eens tegenover Quick Boys. Vorig seizoen leverde Zonneveld met liefst 26 doelpunten een zeer belangrijk aandeel in het kampioenschap van ADO’20 in de Derde Divisie. In de eerste seizoenshelft van het huidige voetbaljaar kwam de geboren en getogen Beverwijker tot nu toe tot zeven treffers.

Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff had Zonneveld langer op zijn verlanglijstje staan. ,,Milan en ik hebben in het verleden vaker contact met elkaar gehad. Ik ben blij dat hij nu alsnog voor ons kiest. Met zijn specifieke kwaliteiten en zijn manier van spelen is Milan een heel mooie aanvulling op onze selectie voor komend seizoen. Wij denken dat hij ook als persoon goed in de groep zal gaan passen.”

Enkele weken geleden was Zonneveld als voetballiefhebber aanwezig bij de bekerwedstrijd tegen De Graafschap. ,,Het was in één woord waanzinnig. De show, het vuurwerk, de entourage, de wedstrijd zelf. Quick Boys is een heel grote familieclub, met heel veel diehard fans die altijd komen kijken. Thuis én uit. Dat is heel bijzonder binnen het amateurvoetbal.”

Ook vorig seizoen toonde Quick Boys belangstelling voor de spits. ,,Toen zei ik bewust ‘nee’. Ik wilde nog een jaar spelen, mezelf ontwikkelen bij ADO’20 en me laten zien in de Betnation Divisie. Nu voel ik dat ik wél klaar ben voor een nieuwe stap. Er was heel veel interesse voor mij, maar ik kreeg het beste gevoel bij Quick Boys en de gesprekken met de trainer en de technisch manager. Zij, en anderen binnen de staf van het eerste elftal, spraken hun vertrouwen in mij uit.”
Ook oud-speler Henry Opoku, nog steeds een cultheld op Nieuw Zuid en teamgenoot van Zonneveld bij ADO’20, sprak lovende woorden over de blauw-witten. ,,Bij Henry staat Quick Boys zonder twijfel met stip op de eerste plaats. Hij heeft een heel mooie tijd gehad op Nieuw Zuid en is nog altijd een graag geziene gast. Henry gaf mij het dringende advies om op het aanbod in te gaan.”

De procesregelaar bij Tata Steel denkt goed bij Quick Boys te passen. ,,Ik ben een echte spits. Ik hou ervan om voor de goal te komen. Bovendien ben ik bijna twee meter lang en kan dus een bal goed vasthouden. Verder zijn het druk zetten en het loopvermogen mijn sterke punten. De trainer denkt dat ik een belangrijke bijdrage kan leveren bij het spel dat hij wil spelen met Quick Boys. Maar eerst wil ik het lopende seizoen met ADO’20 goed afsluiten en de doelstellingen van deze club proberen te realiseren.”

Langs deze weg wordt Milan Zonneveld alvast van harte welkom geheten bij Quick Boys en wenst de clubleiding hem heel veel succes en plezier toe op Nieuw Zuid!