Najaarscompetitie Vrouwen 30+

Het is alweer winterstop voor de dames 30+. De vrouwen hebben flink gestreden: gewonnen, verloren, gelijk gespeeld, geruzied (werd uiteraard uitgelokt door de tegenpartij), vriendschappen gesloten en, niet te vergeten veel plezier met elkaar gehad.

Sportpark Nieuw Zuid

In september werden de eerste wedstrijden gespeeld op Nieuw Zuid. Het meest spannende was nog of ze na de wedstrijden wel een drankje konden doen in het clubhuis. Scheidsrechters regelen op een vrijdag avond bleek een uitdaging, dus hup een speler in het veld met fluit en al en gaan. De eerste voetbal avond werd ongeslagen afgeslopen, er waren gelijke spelen tegen Teylingen, v.v. Katwijk en F.C. Rijnvogels. Volle winst werd behaald tegen SJC. Een zeer goede start van de 30+ competitie, en het leukste van alles moest nog komen, de derde helft met karaoke en voor sommige veel bier!

Sportpark de Roodemolen

Het 30+ voetbal bestaat uit een klein roulatie toernooi dus moesten de vrouwen twee weken later op bezoek bij Teylingen. Het team uit Sassenheim is dit jaar nieuw in de competitie en meteen ook de verste tegenstander om naartoe te reizen. Voor sommige bleek Sassenheim net te ver, een derde helft en nuchter naar huis dat bleek een te grote uitdaging. De vrouwen van Quick Boys hadden maar net aan een zevental op de been kunnen krijgen, maar ze speelden goed combinatie spel. Die avond werd er gewonnen van F.C. Rijnvogels en v.v. Katwijk, verloren van S.J.C. en speelden ze gelijk tegen Teylingen. Na behoorlijk moe gestreden te zijn werd de verloren energie rijkelijk aangevuld met een bruine fruitschaal en het goude gerstenat.

Sportpark Lageweg

Een hele maand later stond de volgende avond op het programma, onze dames mochten aantreden op het nieuwe terrein van S.J.C. Door omstandigheden was er nog geen vaste keepster dus moets er een veldspeler op doel. Maar goed de vrouwen 30+ zijn van alle markten thuis, dat krijg je na zoveel jaar ervaring. Helaas regende het de hele avond lekker door maar dit had weinig invloed op de resultaten. Er werd gewonnen van Teylingen en van v.v. Katwijk, er was een gelijkspel tegen S.J.C. en een verlies tegen F.C. Rijnvogels. Na al de regen was iedereen te vermoeid om nog in de kantine te gaan hangen, dus iedereen trok direct op huis aan om lekker de warme rapenkist op te zoeken.

Sportpark de Kooltuin in nieuwe Sponsorshirts

En daar was dan de avond waar iedereen al heel lang naar uitgekeken had, de vereniging waar deze keer de voetbalavond was staat bekend om de leuke feestjes, FC Rijnvogels it is! Hier betraden de dames het veld in hun nieuwe zwarte sponsorshirt; gesponsord door F.E.M Balloons & More (op de rug) en Saluty’s kinder- en kraamcadeaus (uiteraard passend genoeg op de buik). Ook de tegenstanders viel het op en er werd zelfs gevraagd wie ze waren. Het zag er best gevaarlijk uit die zwart geklede dames op het veld. Maar of het nou aan de shirts lag of de stand van de maan, of iedereen was al met de derde helft bezig daar is nog steeds geen antwoord op, maar alles werd deze avond verloren. Dan maar kijken of er in de kantine winst viel te behalen. Bronnen wisten te vertellen dat er een aantal met de bezem uit het clubhuis van de Rijnvogels zijn geveegd, maar de dag erna was er geen geklaag over spierpijn (hier en daar wel wat hoofdpijn).

Sportpark de Krom

De laatste voetbalavond van dit kalenderjaar was bij de plaatselijk v.v. Katwijk. Dat is natuurlijk de derby der derby’s en de grappen vooraf zijn al om te gieren. v.v. Katwijk had Quick Boys vol gestickerd en uit betrouwbare bron werd vernomen dat de wedstrijd toch later begon dan eerder afgesproken. Maar daar trapten de dames van Quick Boys mooi niet in en kwamen op tijd naar de krom. Quick Boys dames 30+ pakte, na deze koude oorlogsvoering, de dames van v.v. Katwijk gewoon terug door van ze te winnen. Na v.v. Katwijk, volgde de wedstrijd tegen F.C. Rijnvogels, die wedstrijd was onmogelijk om te winnen met hun twee geleende sterspeelsters. Dan nog Teylingen, de bal wilde er aan de kant van blauw-witten niet in en dan treed de bekende voetbalwet in werking….. als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel, dus wederom een verlies op Teylingen en zij werden dan ook poule winnaar van dit seizoen! De laatste wedstrijd van dit jaar was tegen S.J.C. Een gelijk opgaande wedstrijd maar met nog één seconde 0p de klok scoorde Quick Boys  alsnog de 2-1 en eindigde hierdoor als 3e in de poule. Netjes in de middenmoot en daar is helemaal niks mis mee.

Het seizoen werd knallend afgesloten in de kantine van Katwijk en we kunnen niet wachten tot het weer gaat beginnen op 10 maart 2023.

Team en Sponsors

Achter vlnr: Friederike van der Boon, Marleen de Vreugd, Willeke Koekbakker
2e rij vlnr: Connie de Jong, Saskia van Beelen, Anne Buckert, Valerie van Dam
Voorste rij vlnr: Martine van Stijn, Lizzy van Putten
Missende spelers op de foto zijn: Wilma Janssen, Natascha Vlasman, Sandra van Leeuwen en Andrea van der Bosch

Sponsors

F.E.M Balloons & More
Saluty’s kinder- en kraamcadeaus mode en accessoires