Nick Runderkamp stopt om persoonlijke redenen bij Quick Boys

Middenvelder Nick Runderkamp heeft de Technische Commissie verzocht om zijn tot medio 2024 doorlopende contract met onmiddellijke ingang te ontbinden. Aan het besluit van de Volendammer liggen zwaarwegende privéredenen ten grondslag. Hierdoor blijft de samenwerking tussen Runderkamp en de blauw-witten helaas beperkt tot drie seizoenen.

De 27-jarige Runderkamp kwam in de zomer van 2020 transfervrij over van de profs van FC Volendam en groeide in rap tempo uit tot een zeer gewaardeerde kracht binnen de hoofdmacht. Vanwege de wereldwijde pandemie bleef het aantal optredens met Quick Boys in de Tweede Divisie beperkt tot 71 optredens. De linkspoot scoorde elf doelpunten en gaf twaalf assists namens de blauw-witten.

,,De Technische Commissie betreurt het vertrek van Nick, maar wij respecteren zijn moedige beslissing,” verklaart bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff. ,,Zijn drukke werkzaamheden als assistent-accountant, de zorg voor zijn piepjonge tweeling en de reistijd vanuit zijn woonplaats naar de club hebben hem doen besluiten om zijn contract in te leveren. Nick is een geweldige speler die in de relatief korte tijd dat hij bij ons heeft gespeeld, is uitgegroeid tot een echte Quick Boyzer. Ook buiten het veld is hij een heel aardige kerel en bovendien erg populair bij onze supporters. We zullen hem gaan missen en hopen hem nog regelmatig te mogen begroeten op Nieuw Zuid.”     

De speler in kwestie stond voor een heel lastige keuze. ,,De afgelopen drie jaar zijn omgevlogen. Ik ben steeds met veel plezier naar Nieuw Zuid gekomen. Daar wil ik iedereen binnen Quick Boys voor bedanken. De laatste tijd merkte ik echter dat het teveel werd voor mij. De combinatie werk, mijn nieuwe gezinssituatie en het reizen begon me op te breken. Mijn vertrek heeft aan niemand binnen de club gelegen. Ik zal Quick Boys, de mensen met wie ik heb mogen samenwerken en de supporters dan ook nooit vergeten. Vanaf het moment dat ik hier tekende, voelde ik mij erg thuis en werd ik geholpen door iedereen. Ik hoop dat de jongens de goede lijn kunnen doortrekken en er een geweldig seizoen van maken. Dat is alles en iedereen die deze club een warm hart toedraagt heel erg gegund. Quick Boys, bedankt voor alles! Ik blijf jullie op de voet volgen en kom zeker nog een keer naar Nieuw Zuid.” Langs deze weg wordt Nick Runderkamp heel hartelijk bedankt voor zijn tomeloze inzet en bijdrage aan de prestaties in de afgelopen seizoenen en wenst de clubleiding hem en zijn gezin veel succes, geluk en gezondheid toe in de toekomst.

Foto’s: Pro Shots