Niels van Duijn keert terug op sportpark Nieuw Zuid

Met ingang van volgend seizoen stelt de rechterflankspeler zich weer beschikbaar voor de selectie van Quick Boys
De technische commissie heeft bekendgemaakt dat met ingang van volgend seizoen Niels van Duijn zich weer beschikbaar stelt voor de A-selectie van Quick Boys. Daarmee keert de speler van het seizoen 2007-2008 na een jaar afwezigheid weer terug op het oude nest.

Het verhaal van de nu 24-jarige rechterflankspeler is bekend. Op jeugdige leeftijd werd Van Duijn gescout door Feyenoord. In Rotterdam doorliep hij de jeugdopleiding, maar Van Duijn wist nooit door te breken. Een terugkeer naar zijn oude liefde volgde. In het seizoen 2003-2004 debuteerde de Katwijker onder trainer Gert Aandewiel in de hoofdmacht van de blauwwitten. Een zeer succesvol jaar was het resultaat, want de afdelingstitel, de zaterdagtitel én het algeheel amateurkampioenschap werden in de wacht gesleept. Door zijn goede spel en het aandeel in de successen wekte Van Duijn de interesses van diverse betaald voetbalorganisaties. Uiteindelijk koos de rechtsback voor FC Volendam. In het palingdorp kende Van Duijn drie goede jaren. In totaal speelde hij liefst eenenzeventig wedstrijden en daarin scoorde hij drie doelpunten. Terwijl zelfs NAC Breda belangstelling had getoond, koos Van Duijn ervoor om meer aandacht te besteden aan zijn maatschappelijke carrière. Er werd afscheid genomen van het bestaan als profvoetballer, zodat de dokterszoon kon beginnen aan een pilotenopleiding.

Van Duijn keerde wederom terug naar Quick Boys, aangezien hij zijn studie op dat moment goed kon combineren met het spelen voor een amateurclub. Van Duijn kon terugzien op een goed seizoen met de blauwwitten. De kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi werd gehaald, tot de voorlaatste speeldag werd meegedaan in de strijd om het kampioenschap en aan het einde van het voetbaljaar werd de ex-prof verkozen tot speler van het jaar.
Doordat hij gedurende het tweede jaar van zijn opleiding voornamelijk in Portugal veel vlieguren zou moeten gaan maken, was Van Duijn genoodzaakt om de A-selectie te verlaten.
Aangezien ook het praktische onderdeel van de studie met goed gevolg is afgerond, heeft Van Duijn onlangs laten weten met ingang van volgend seizoen weer beschikbaar te zijn voor Quick Boys. Het webteam is verheugd over de terugkeer van Van Duijn en hoopt dat hij wederom een succesvolle tijd zal kennen bij de blauwwitten.

Geef een antwoord