Verslag wedstrijden Landenteams d.d. 14-03-09

Het zou een dag met mooi weer worden. Tenminste, zo was het voorspeld. De ochtend begon ook eigenlijk wel goed maar toen eenmaal de 4×4 competitie begon was het gewoon koud langs de lijn.
Het zou een dag met mooi weer worden. Tenminste, zo was het voorspeld. De ochtend begon ook eigenlijk wel goed maar toen eenmaal de 4×4 competitie begon was het gewoon koud langs de lijn. Binnen de lijnen was daar haast niets van te merken. Onze kanjers voetbalde zich lekker warm, wat weer een aantal spannende wedstrijden opleverde. En ook nog eens een wereldgoal!. Lees verder voor meer detail.

7 tegen 7 competitie
En weer moest België in een onderlinge strijd de nummer 2 onder zich te houden. Geografisch klopt dat zowiezo als Spanje de tegenstander is, maar verliep de wedstrijd ook zo? Het was een gelijk opgaande strijd. Maar de Belgen hebben Rik Dijkhuizen en die is in topscoorders vorm. Niet minder dan 4 keer scoorde hij. David van Rijn maakte met zijn twee goals het halve dozijn vol. Het “Viva Espanja” moest weer een weekje de ijskast in. Alleen de enthousiaste Sem Molenaar(2x) en noeste Paul van Duijn wisten te scoren met als gevolg de 6-3 overwinning voor België op het scorebord.

Het tweede Zuid Europese land nam het op tegen de Deense vikingen. Laatst genoemden begonnen stoer aan de wedstrijd, maar hadden blijkbaar iets meet last van de koude wind als de warmbloedige Portugezen. Al moet gezegd worden dat het gemis van goaltjesdief Matthijs Heeringa niet alleen goed werd opgevangen door zijn ploegmaten maar ook door de scorende huurlingen Rik Dijkhuizen(3x) en Niels Pluimgraaff. De Denen hebben helaas te maken met het feit dat hun topscorer Gert van Duijn een beetje last heeft van vormverlies en slechts 1x wist te scoren. Was dat het dan? Nee want voor Portugal werd nog 2 keer gescoord. Eerst was daar Thijmen van Klaveren die weer eens een goal scoorde. De fantastische goal van Amerik Houwaart verdient enige woorden van aandacht. De bal werd vanaf de achterlijn weggewerkt en ging door de lucht richting Amerik. Die geen halve seconde twijfelde en de bal uit de lucht met een boog in de kruising schoot. Helemaal geweldig. Een wereldgoal en Amerik in extase.

Bleef over de Britse derby tussen Ierland en Engeland. Engeland vocht voor wat het waard was, want het wilde nu wel eens die drie punten pakken. Ze hadden daarbij mazzel dat Ali Tabikh en Dennis van Duijn niet fit waren. Ook huurling Rik Dijkhuizen(!!) was moe gestreden halverwege zijn derde wedstrijd. Toch scoorde hij weer 2x en bracht dus zijn dagtotaal op 9!!. Bart Cok scoorde ook voor de Ieren. Voor de Engelsen scoorde de goed spelende Nick Guijt (2x), Gert Pluimgraaff en de snelle Wilson van Duijn. De eigen goal laat in de wedstrijd zorgde voor de lang verwacht 5-3 zege.

België blijft koploper en zijn Portugal en Spanje nu de runners up met vier punten achterstand.

4 tegen 4 competitie
Griekenland heeft in het onderlinge duel met Finland ondervonden dat je direct bij de les moet zijn. Het valt namelijk niet te ontkennen dat als na een 6-1 achterstand bij rust, een team slechts met 9-7 verliest, het team niet scherp genoeg was in de eerste helft. Jesse Jonker had veel kansen en scoorde ook 4x. Rian de Keijzer deed het voortreffelijk met zijn 3 goals. Aan de kant van Finland was het Jouke Vlieland met 8 goals die de boventoon voerde. Robin Ouwehand pikte ook nog een goaltje mee.

Nederland moest het opnemen tegen Wales. Die deden wel hun stinkende best, zwoegde hard maar konden niet voorkomen dat Jaco van der Plas een 7 klapper kon maken. Diederick van Duijn en Jarno Ouwehand scoorde ook voor Nederland. Bij Wales kon niemand het net vinden. Zie daar een 9-0 eindstand.

Frankrijk moest voetballen tegen Zweden. De Zweedse formatie had best wel wat kansen maar het vizier stond bij geen van de Noorderlingen op scherp. Bart Kuijt was gewoon weer lekker bezig voor Frankrijk en scoorde 5 keer. De goal van Julian Messemaker en een eigen goal betekende dat de Fransen een verdiende 7-0 overwinning boekten. Frankrijk blijft de grootste concurrent voor Finland in de titelstrijd

De “burenruzie” tussen Italië en Oostenrijk had een bijzondere ontknoping. Na een riante voorsprong van 3-0 verloren de Italianen uiteindelijk toch van de Oostenrijkers met 4-3. Luuk van Kruistum had al zijn energie bewaard voor de tweede helft en scoorde 4 keer op rij. Bij de Italianen scoorde Daniel van der Plas (2x) en Lars van der Plas. Beide teams hadden een debutant. Coos Messemaker bij Oostenrijk en Peter van der Plas bij Italië. Zij kwamen niet tot scoren maar speelde allebei een goede wedstrijd. Het is de eerste overwinning voor Oostenrijk in de voorjaarscompetitie.

Finland staat bovenaan maar de hete adem van Frankrijk blijft voelbaar dat maar 1 punten minder heeft. Beide teams hebben zich geplaatst voor de winnaars poule.

Foto’s vind je hier

Een overzicht van de uitslagen, standen en topscorers vind je in de bijlage hieronder.

Geef een antwoord