Nieuw Zuid in extase na copypaste Runderkamp

Glas halfvol of halfleeg. Het is zo’n eeuwig dilemma waar ook mening Quick Boys-supporter mee worstelde na de thuiswedstrijd in de Jack’s League, tegen Scheveningen. “In deze fase van de competitie zijn de punten heel belangrijk,” hoor je dan na afloop. Waarbij je je altijd weer afvraagt voor welke fase dat eigenlijk niet geldt. Het zal duidelijk zijn: dit duel gaat niet de boeken in als een geweldige pot voetbal, bol van de spanning.

Wie de nadruk legt op het halflege glas, moppert op het feit dat er vanaf de kant weinig te genieten viel. Voor het tellen van de opwindende momenten had je niet eens alle vingers van één hand nodig.

Iemand die meer ‘halfvol’ in het leven staat, verwelkomt de 2-0 winst en bijbehorende drie punten met een glimlach. Zegt dat het toch mooi is dat de blauw-witten vrijwel niks hebben weggegeven deze middag. En zal er terecht op wijzen dat goed voetbal nou eenmaal zeldzaam is bij een harde wind die in lengterichting over het veld waait.

Eerlijk is eerlijk: hoogtepunten hebben ook veel meer glans, als er verder weinig is gebeurd. In dit geval ging het om twee vrijwel identieke pareltjes van de voet van Nick Runderkamp in de eerste twintig minuten van de wedstrijd. De energieke middenvelder die de laatste tijd toch al lekker op dreef is in Quick Boys 1, wist goed te profiteren van de harde wind in de rug. Beide keren kegelde hij een vrije trap van ongeveer dezelfde plek hard, hoog en onhoudbaar achter keeper Van der Maaten.

Dezelfde speler wist in de 45e minuut uit een corner Staal te bereiken, maar diens inzet ging naast. Daarmee was het verhaal van de eerste helft wel zo’n beetje verteld. De ploeg van Grünholz probeerde wel de marge voor rust nog te vergroten, maar was daarin weinig succesvol. Scheveningen leek vooral te willen overleven en hoopte na de thee goede zaken te doen met het windvoordeel.

In de pauze werd er druk gespeculeerd over de mogelijke scenario’s voor het vervolg. De een verwachtte een furieus Scheveningen en hoopte dat er vooral niet te snel een aansluitingstreffer ging vallen. Anderen dachten dat Quick Boys zou uitlopen, door met de snelheid voorin te profiteren van de geboden ruimte.

Zoals vaker bleek de werkelijkheid een stuk minder spectaculair dan de bespiegelingen vooraf. Op een kans van Maatsen in de 51e minuut na gebeurde er namelijk lange tijd vrijwel niks. De groen-zwarten konden of durfden niet. En Quick Boys leek z’n dag niet te hebben. De aanhang probeerde regelmatig nog het vuurtje op te stoken. Maar iedereen leek er uiteindelijk vrede mee te hebben. Tenslotte tikt de tijd natuurlijk wel in het voordeel van de ploeg die comfortabel leidt. Met voetbal zonder kansen kwam de 2-0 geen moment in gevaar.

Zo leek de wedstrijd richting het einde te kabbelen. Maar één speler dacht daar toch anders over. Invaller Comvalius wilde duidelijk het beste maken van de ca. tien minuten speeltijd die hem werd gegund. Dat leverde de meest vermakelijke fase van de middag op. Zowaar kreeg Quick Boys nog twee grote kansen in de blessuretijd. Eerst moest de keeper redding brengen op een schot van Nwankwo in de korte hoek. En vervolgens was het Van den Ban die Comvalius wist te bereiken. De spits ging alleen op het doel af, maar was te ongeduldig. Hij vuurde van iets te grote afstand, waarna de bal net langs de verkeerde kant van de paal ging.

Zo eindigde Quick Boys-Scheveningen in 2-0. Het elftal vierde de winst traditioneel met de trouwe aanhang. En aan de lachende gezichten na afloop te zien, was het glas dit keer toch echt halfvol.

Foto’s: Pro Shots

Opstelling en wissels Quick Boys: Paul van der Helm (k) ©, Ivailo Staal, Jan-Willem Kamp (67. Fernando Lewis), Tommy Bekooij (67. Mike van den Ban), Kevin van Kippersluis (82. Comvalius), Darren Maatsen, Jeffrey Ket, Nigel Ogidi Nwankwo, Chima Bosman, Ricky van Haaren, Nick Runderkamp (84. Raben)

Opstelling Scheveningen: Van der Maaten (k), Owusu, Ricardo de Vlugt, Van Koesveld, Koorndijk, Mitchel de Vlugt, Peters ©, De Niet, Kalpoe, Van der Putten, Rog