Column: dromen worden werkelijkheid

Op 27 februari van dit jaar was het zover, de eerste stap die mijn grote droom als kleine jongen in vervulling kon laten gaan. Van jongs af aan was ik elke wedstrijd aanwezig om Quick Boys 1 aan te moedigen. De wedstrijd die mij als jonge jeugdspeler nog op het netvlies staat, is een thuiswedstrijd tegen Katwijk. Hierbij mocht ik meelopen met de spelers van Quick Boys, in mijn geval met mijn idool Hendrik van Beelen. Het oplopen voor een uitverkocht Nieuw Zuid was voor mij zo indrukwekkend, dat ik er alles aan wilde doen om dit later ook te mogen meemaken. Vanaf die dag kreeg ik de droom om in het mooie blauw-wit op veld 1 te mogen spelen. 27 februari was de dag dat ik mijn eerste contract heb getekend bij Quick Boys: de start die mijn droom werkelijkheid zou kunnen maken.

De eerste paar trainingen kijk je nog vol bewondering om je heen, omdat je met je idolen op het veld mag staan. Daarnaast merk je vanaf begin af aan dat er meer van je wordt verwacht dan bij de jeugd. Het grootste verschil met de jeugd is dat alles een stuk sneller gaat en het niveau een stuk hoger is. Zo kan je een tijdje in een rondo staan en alleen maar achter de bal aan rennen. Door de hoge intensiteit van de trainingen voel je dat je sterker en beter wordt. Ook blijf je leren van de ervaren spelers door te kijken wat zij doen in bepaalde situaties en krijg je van hen tips, waardoor je steeds meer onderdeel wordt van het team.

Mijn droom werd op 21 augustus werkelijkheid. Rond de 70ste minuut mocht ik invallen tegen Kozakken Boys, op een vol sportpark Nieuw Zuid. Helaas verloren we de wedstrijd, wat vanwege de vele kansen die we misten nog steeds onterecht is. Maar deze ervaring kan niemand mij meer afpakken! Mijn doel is dan ook om meer van zulke ervaringen te mogen meemaken. Ik moet dus zorgen dat ik fit word en blijf en mijn kansen grijp wanneer die zich voordoen.

Voor alle jeugdspelers van Quick Boys wil ik nog het volgende meegeven. Blijf hard werken om je dromen uit te laten komen en wie weet zie ik je over een paar jaar op veld 1. Soms moet je tegenslagen incasseren om er sterker uit te komen. En tot die tijd hebben wij jullie support naast het veld hard nodig, want de twaalfde man is even belangrijk als de elf in het veld!

Matthijs Koster
Speler Quick Boys