Nieuwkomer Kevin van Kippersluis wil K.v.v. Quick Boys verder helpen

K.v.v. Quick Boys heeft zich voor de komende twee seizoenen verzekerd van de diensten van Kevin van Kippersluis. De 27-jarige aanvaller komt transfervrij over van het Cypriotische Enosis Thoi Lakatamia en is na Mike van den Ban (IJsselmeervogels) en Kay Tejan (Kozakken Boys) de derde aanwinst van de blauw-witten voor het voetbaljaar 2021-2022.

De geboren Hilversummer heeft gedurende zijn sportieve loopbaan een rijke staat van dienst opgebouwd in de top van de Eerste Divisie. Van Kippersluis debuteerde namens Excelsior op het tweede niveau van Nederland, maar speelde zijn meeste profduels in het shirt van FC Volendam. Zijn laatste club in de Keuken Kampioen Divisie was Cambuur Leeuwarden waarmee hij in de seizoenen 2017-2018 en 2018-2019 in de nacompetitie promotie naar de Eredivisie misliep. In totaal kwam de linksbenige voorhoedespeler tot circa tweehonderd wedstrijden in het betaalde voetbal waarin hij meer dan veertig treffers wist te produceren.

Gert Pluimgraaff geeft tijdens de presentatie van de kersverse aanwinst aan dat zijn geduld met het vastleggen van Van Kippersluis uiteindelijk is beloond. “Kevin hebben we langer op de korrel gehad en vaker regelmatig gepolst voor een overstap naar Quick Boys. Nu hij het betaalde voetbal achter zich gaat laten, zijn wij heel blij dat hij voor ons heeft gekozen. Na het vertrek van enkele aanvallende krachten is hij met zijn ervaring en specifieke kwaliteiten een zeer welkome versterking voor onze selectie,” besluit het bestuurslid Selectievoetbal.

Van Kippersluis is afgelopen week teruggekeerd op vertrouwde bodem na een avontuur op Cyprus. ,,Het leven is fantastisch daar. Een mooi en schoon eiland met prachtig weer. En het is bovendien prettig dat ik daar gewoon wekelijks negentig minuten hebben kunnen maken de afgelopen maanden.” Toch heeft de veelzijdige aanvaller besloten na het lopende seizoen afscheid te nemen als profvoetballer. En dat is een weloverwogen beslissing van de spits. ,,Het is na acht jaar in het betaalde voetbal mooi geweest. Ik heb heel veel mooie momenten meegemaakt. De keuze was om hier nog een jaar of vijf fulltime mee door te gaan of een stapje terug te doen en alvast na te denken over mijn maatschappelijke carrière. Ik heb voor het laatste gekozen en kijk er enorm naar uit om bij Quick Boys te gaan voetballen op een goed niveau met veel fans langs de lijn.”

,,Toen ik aan de mensen uit mijn directe omgeving vertelde dat ik bij Quick Boys zou gaan tekenen, waren de eerste reacties: Dat is de club van Dirk Kuijt! Verder weet ik dat het een van de grootste clubs uit het amateurvoetbal is. En ik kom hier overigens de nodige bekenden tegen. Met Paul van der Helm heb ik vijf jaar in de jeugd bij FC Utrecht gespeeld. Dat is nog steeds een goede vriend van me. Verder heb ik met Fernando Lewis en Jeffrey Ket de opleiding van Ajax genoten. Nick Runderkamp en Kay Tejan zijn oud-ploeggenoten van FC Volendam. Je ziet uiteindelijk steeds meer spelers uit het betaalde voetbal deze stap maken. Ik schat in dat ongeveer 60-70% van de spelers uit de Tweede Divisie een verleden als prof heeft. De meeste clubs hebben hun zaakjes bovendien goed op orde en doen echt niet veel onder voor het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie.”

En dat geldt zeker ook voor Quick Boys, vindt de ambitieuze nieuwkomer die meteen zijn verwachtingen uitspreekt. ,,Mij is uitgelegd dat komend seizoen de volgende stap gezet moet worden en door te groeien tot een stabiele subtopper. Als ik de namen van de huidige selectie zie, dan moet dat zeker gaan lukken. En dat is ook wat ík wil. Meedoen om de bovenste plaatsen.”

Langs deze weg wordt Kevin van Kippersluis van harte welkom geheten op sportpark Nieuw Zuid en wenst de Technische Commissie hem veel plezier en succes toe bij de blauw-witten.