Heel Quick Boys Fietst!

“Wir wussten nicht, dass die Bollenstreek so schöne Orte hat”. Tijdens de eerste fietstocht werd men nog over ‘de zuid” gestuurd, de mooie landgoederenroute volgend, door Wassenaar naar het schitterende Meijendel. Nu werden de 200 enthousiaste fietsliefhebbers over “de noord” geleid. 

De organisatie had ook nu weer een prachtige route van dik 50 kilometer uitgestippeld. Waar normaal op zaterdag het groene veld ons wacht, waren het nu de kleurrijke bloeiende bollenvelden. Wat een leuke afwisseling om de Duin en Bollenstreek een van deze kant te bekijken.

Natuurlijk was de start op ons zonovergoten, maar voor de vroege starters nog koude, sportpark Nieuw Zuid. Daar werd men voorzien van een lunchpakket en thermoskan met koffie/ thee. Vervolgens werden de accu’s aan geslingerd (een enkeling fietste nog op eigenkracht) en werd er gestart met de tocht. Je zou verwachten dat de omgeving in Katwijk toch bekend terrein zou moeten zijn, maar er was een groep die toen al presteerde om verkeerd te rijden. Voor de juiste ‘trackers’ ging de route over verschillende (fiets)paden tussen de bloemenvelden, langs het sportpark van S.J.C.- veld door Noordwijk(erhout) richting Lisse.

In Lisse lieten ze de Keukenhof letterlijk links liggen en werd er door velen gevolg gegeven aan de eerste break, met een kop koffie met wat lekkers “The Tulip Barn”. Een enkeling waagde zich zelfs aan een duik in de tulpenvelden. De route ging vervolgens verder langs de Leidsevaart richting Bennebroek, waar in het Lieropark lekker geluncht werd. Via een kruip door sluitdoor route langs Vogelenzang kwam men uit in de Zilk. Tot verbazing van velen troffen ze daar één groep die vanuit de tegenovergestelde richting aankwam. Navraag bij de desbetreffende reisleider wees uit dat deze groep 50 km te min vond en er vervolgens zelf maar 80 km van had. Dit excuus van de dag werd toch wel met hoongelach ontvangen.

Het stalen ros werd vervolgens door Noordwijkerhout naar de Kennemer zweefvliegclub geleid, waar ene J. de B. te wachten stond met een lekkere koude versnapering. Onder genot van konden de deelnemers even genieten van de opstijgende en landende zweefvliegtuigen, wat toch een indrukwekkend schouwspel bood. De tocht vervolgde zich door de bosrijke omgeving van Noordwijkerhout langs de vele campings richting Noordwijk.

In Noordwijk aangekomen was het door het dorp richting de Koningin Astrid Boulevard Astrid en vervolgens over het duinpad terug naar Nieuw Zuid. Geheel in stijl kwam de “80 km groep” als laatste aan. Was het dan toch zo dat…….of hadden ze een extra pitstop gevonden in een duinpan tussen Katwijk en Noordwijk? We laten het maar aan de verbeelding van eenieder over.

Helaas kon er vanwege de geldende Corona restricties geen afzakkertje gedaan worden op het lonkende terras. Dus even kort napraten en vervolgens moest iedereen thuis maar met de beentjes omhoog en borrel in de hand de zadelpijn verwerken.
Het was wederom een geslaagd evenement en namens de organisatie willen we iedereen bedanken voor het volgen van de opgelegde maatregelen maar natuurlijk vooral voor het tomeloze enthousiasme van eenieder. Zonder alle deelnemers geen succes.

Wellicht is er weer een nieuw terugkerend evenement ontstaan? Heel Quick Boys fietst!