Nieuwsbrief Landenteams, nr 10 voorjaar 2010

Bericht van de Coordinator Landenteams Uitslagen 21 en 24 april
Wedstrijden Woensdag 21 april
Doordeweekse wedstrijddag omdat de winter in februari nog een witte jas aan had en dus de velden wit waren van de sneeuw.
In de 7×7 competitie maakten België en Engeland geen fout en wonnen hun wedstrijd van Spanje respectievelijk Ierland. Denemarken voetbalde goed, maar het lukt helaas niet om te winnen van Portugal.
België en Engeland stonden door deze uitslagen met 24 punten uit 9 wedstrijden op kop.
In de 4×4 competitie doet Wales het erg goed in de verliezaars ronde van de Play off. Er werd weer gewonnen, nu van Italië. Bij Frankrijk deed Marc van zich spreken. Hij scoorde alle 8 goals en dus won Frankrijk met 8-0 van Griekenland.
De winnaars ronde van de play off ontwikkelt zich tot een spannende seizoensontknoping. Zweden pakte zijn laatste kans en won van Nederland met 3-1. Door de winst van Finland op Oostenrijk met 4-3, zijn de Finnen de koploper geworden. Nederland volgt op 1 punt, Zweden op 2 punten.

Wedstrijden Zaterdag 24 april
Stand van zaken aan de kop van de ranglijst van de 7×7 competitie vooraf was:

Land wed gew gel verl punten voor tegen
Belgie 9 8 0 1 24 47 11
Engeland 9 8 0 1 24 40 11

Inderdaad, slechts een verschil van 7 doelpunten . Engeland wist dat het 7 keer moest scoren als België, in het geval beide teams zouden winnen.
Eerst moest België het opnemen tegen de Ieren. De uitgebluste Ierse formatie zonder beide topscorers Kees en Jarno, konden niet zorgen voor een stunt. De Belgen wonnen met 6-0 en konden met een gerust hart aan de zijkant van het veld van de Landen Arena plaatsnemen. Of zou Engeland toch nog stunten met een 13-0 overwinning? De Engelsen begonnen goed maar nadat Denemarken had tegen gescoord, verdween het geloof in een kampioenschap. De 6-2 winst was mooi, maar betekende wel dat België de felicitaties in ontvangst mocht nemen. De vader van Timo (Rene van der Spek) had ook nog voor bloemen gezorgd, en dus was het feest compleet in het Belgische kamp.
Portugal en Spanje speelden hierna nog een puik Iberisch onderonsje, dat gewonnen werd door de Spanjaarden met 3-1.

  Topscorers:

Kai Oudshoorn België 19
Kees Zwanenburg Ierland 18
Marijn van der Plas Engeland 18
Lars v.d. Plas België 17
Jarno v. Duijvenvoorde Ierland 16

Stand van zaken aan de kop van de ranglijst van de 4×4 competitie vooraf was:

Land wed gew gel verl punten voor tegen
Finland 9 6 2 1 20 42 45
Nederland 9 6 1 2 19 45 21
Zweden 9 5 3 1 18 61 28

Net als bij de 7×7, is het in de 8 jarige historie van de Landenteams, nog nooit zo spannend geweest als dit voorjaar.
Nadat eerder op de dag Wales gewonnen had van Frankrijk met 4-1 en Griekenland de competitie afsloot met een fraaie 4-2 overwinning op Italië, mochten de titelkandidaten aan de bak.
Zweden speelde de laatste wedstrijd tegen de Oostenrijk. De Oostenrijkers vochten voor wat ze waard waren ondanks het feit dat ze geen kans meer konden maken op de kampioenstitel. De bergbewoners wonnen met 5-2, waardoor ook Zweden zich moest neerleggen bij een kampioenschap van Nederland of Finland.
De Hollanders en de Finnen maakten er een ware finale van. Het ging gelijk op, een tussenstand van 2-2 tot gevolg. Daarna maakte Nederland het verschil. Ze wonnen uiteindelijk met 5-3 en dus ging het rood-wit-blauw in de vlaggenmast.

Topscorers:

Mees van Tol Zweden 43
Ibrahim Gasamma Nederland 28
Willem Hoek Finland 26
Wesley van Dijk Italië 22
Ard-Jan van Duijvenbode Italië 21

Zie helemaal onderaan de bijlage voor de uitslagen, eindstanden en topscorers.

Wisten jullie dat:

  • We woensdag 28 april niet meer trainen

AGENDA LANDENTEAMS

Woensdag 19 mei: Prijsuitreiking 4×4 competitie voorjaar 2010
Tevens maken van mascotte spandoek voor Opening Familiedagen
Locatie jeugdhonk. Aanvang 16:30 uur.

Donderdag 20 mei: Prijsuitreiking 7×7 competitie voorjaar 2010
Tevens maken van mascotte spandoek voor Opening Familiedagen
Locatie jeugdhonk. Aanvang 16:30 uur.

Dinsdag 25 mei: Opening Familiedagen Quick Boys
De D-, E-, F- pupillen en Landenteams worden om 17.30 uur verwacht op het plein van de Christelijke Opleidingsschool aan de Parklaan. Onder begeleiding van een aantal muziekkorpsen zullen zij met zelfgemaakte mascotte spandoeken optrekken richting Nieuw Zuid, waarbij ze natuurlijk allemaal in Quick Boys tenue gehuld zijn. De route van de teams zal later bekend worden.
Rond 19.00 uur zullen de teams arriveren op Sportpark Nieuw Zuid voor de officiële opening van de Familiedagen, met als hoogtepunt het hijsen van de Familiedagen-vlag.

Donderdag 27 mei:
De Landenteams gaan in de avond, 3 wedstrijden voetballen in het kader van het Familiedagen Klutstoernooi. Programma volgt later.

Zaterdag 29 mei:
Landenteams gaan 2 Finale wedstrijden voetballen. Ook gaan de Landenteams meedoen aan een heuze circusdag.
Verder heel veel activiteiten op Sportpark Nieuw Zuid tot in de avond. Deze dag moet je mee maken: veel muziek, veel culinaire hoogstandjes, springkussens, recordpoging?
Gezelligheid op en top voor (erg) jong en (erg) oud en alle leeftijden daar tussen in.

Check de website www.quickboys.nl regelmatig in mei voor de laatste updates van de Familiedagen.

Geef een antwoord