NIX18

De besturen van de vijf voetbalverenigingen van de gemeente Katwijk hebben gezamenlijk besloten om met ingang van dit seizoen meer zichtbaar te handhaven op het gebruik van alcohol en andere (verdovende) middelen door personen onder de 18 jaar. Als voetbalverenigingen zijn wij verantwoordelijk voor een veilig (sport)klimaat. Ook vinden we het van groot belang dat iedereen veilig thuis kan komen na een gezellige middag of avond op de club.

De invloed van drank en drugs voor, tijdens en na de wedstrijden willen we aan banden leggen. Dit doen we onder meer door op ons sportpark en in het clubhuis duidelijk aan te geven dat NIX18 wordt gehanteerd. Tijdens de opening van het clubhuis zijn er gastvrouwen en -heren aanwezig om toezicht te houden. Voor controle zijn zij bevoegd om het identiteitsbewijs van aanwezigen te controleren.

Wanneer iemand onder de 18 jaar op ons complex alcohol nuttigt, zal deze persoon hierop worden aangesproken. Na drie waarschuwingen kun je uit het clubhuis worden gezet. Dit geldt ook voor volwassenen die alcohol kopen voor minderjarigen. Ons barpersoneel behoudt zich het recht voor om bij twijfel de drank niet mee te geven, om te voorkomen dat dit wordt doorgezet naar een bezoeker onder de 18 jaar.

We rekenen op jullie medewerking!

Besturen K.v.v. Quick Boys, vv Katwijk, Rijnsburgse Boys, FC Rijnvogels en Valken’68