Quick Boys doet het eens helemaal anders

Als er in de oefencampagne tot nu toe iets viel te verwijten aan het elftal van Grünholz, was het dat na een goede eerste helft telkens een uiterst matig tweede bedrijf volgde.

Tegen FC Lisse was daar geen sprake van. Integendeel: voor rust was het alleen bij vlagen leuk wat de blauw-witten lieten zien. De gasten hadden duidelijk zin in deze wedstrijd en staken er veel energie in. Het leverde een gelijkopgaande strijd op, met kansen over en weer.

De opening was wel voor de thuisclub. Al na zeven minuten had Panka een mooie passeerbeweging in huis. Hij wist die ook te bekronen door de bal keurig in de verre hoek te krullen. Maar de ploeg van trainer Raymond Bronkhorst bleek scherp in de tegenstoot en bij Quick Boys oogde het achterin nog wat onwennig, met name in het centrum. Zo kon Zwetsloot al na een kwartier de stand weer rechttrekken: 1-1. Het spelbeeld bleef in de rest van de eerste helft ongewijzigd. De Katwijkers kwamen regelmatig tot fraaie aanvallen maar gaven de tegenstander ook af en toe de ruimte om gevaarlijk te worden. Op slag van rust was de grootste kans voor Franken, die vrij voor de Lisse-keeper op de paal mikte.

Na de thee leken de geel-blauwen hun kruit een beetje verschoten te hebben, terwijl Quick Boys juist een paar tandjes wist bij te schakelen. Van den Meiracker poeierde de bal nog net langs de verkeerde kant van de paal. Maar even later was het weer Panka, met een heerlijke actie vanaf rechts. Opnieuw kon hij de keeper verschalken in de lange hoek.

Kort daarna torende Beers bij een corner boven iedereen uit en knikte de 3-1 binnen. Ook het laatste beetje verzet van FC Lisse was nu definitief gebroken en in de 85e minuut kon de ijverige Junte de bal onderscheppen. Hij ging na een een-tweetje vrij op de goal af, maar stuitte op de keeper. Van den Meiracker was het meest attent en scoorde uit de rebound.

Het slotakkoord was voor Nwankwo. Hij deed eerst een Mazraouietje, door de bal bij de zijlijn op miraculeuze wijze binnen te houden. Vervolgens stoomde hij op volle snelheid naar de achterlijn, sneed naar binnen en probeerde af te geven op de vrijstaande Junte. Maar daarbij werd hij gevloerd binnen de beruchte lijnen. Met een feilloos genomen strafschop bracht de linksback zelf de eindstand op 5-1.