Ook Jaap van der Plas binnenkort onder het mes

De aanvaller wordt geholpen aan een hardnekkige enkelblessure en hoopt na de winterstop weer speelklaar te zijn
Na de operatieve behandelingen van Thomas Dijk en Peter Messemaker is Jaap van der Plas de volgende selectiespeler die een operatie in het ziekenhuis moet ondergaan. De buitenspeler kampt al enige tijd met een enkelblessure en wordt volgende maand geholpen aan zijn gewricht. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft hoopt Van der Plas zijn rentree op de velden te kunnen maken.

In februari van dit jaar liep de 22-jarige rechtspoot een enkelblessure op. "Onderzoek deed uitwijzen dat een klein gedeelte van mijn enkel was gebroken," vertelt Van der Plas aan de webredactie. "De specialisten constateerden een zogenaamde gunstige breuk. Men besloot derhalve het gewricht in het gips te zetten en hoopte dat de breuk op een natuurlijke wijze zou genezen. Vier weken later werd het gips verwijderd. Het botje zat weer steviger vast, maar nog altijd was de breuk zichtbaar."

Van der Plas maakte zijn rentree op de trainingsvelden, maar pijnvrij verliepen de inspanningen niet. "Na enkele weken ben ik weer teruggegaan naar het ziekenhuis. Men dacht toen aan een onsteking en ik kreeg daarom een spuit in mijn enkel. Vervolgens ben ik weer gaan voetballen en mijn gewricht voelde inderdaad iets beter aan," vervolgt hij. "Na de zomerstop had ik echter nog steeds last ervan en nam weer contact op met de arts. Een CT-scan wees uit dat het botje weer los was komen te zitten, maar tegelijk dermate ingekapseld zat dat het niet kon gaan zweven. Samen met de specialist heb ik besloten om toch aan het seizoen te gaan beginnen."

De rechtsbuiten heeft echter nooit zonder last kunnen spelen. In de voorbereiding heeft Van der Plas een aantal wedstrijden aan zich voorbij moeten laten gaan. Toch zette de blauwwitter door. "Ik wilde het blijven proberen, omdat ik geen zin had om weer veel wedstrijden te moeten missen. Maar met name de laatste weken kreeg ik steeds meer pijn te verdragen. Gisteren (donderdag, red.) is uiteindelijk in samenspraak met de arts de beslissing genomen om een operatie te ondergaan. Op donderdag 19 november staat de behandeling gepland. Wellicht ben ik eerder aan de beurt indien een wachtende vóór mij uitvalt."

Het herstel zal minimaal een maand in beslag gaan nemen. Voor de winterstop hoeft trainer Jasper de Muijnck niet meer te rekenen op de speler die in het seizoen 2006-2007 zijn debuut maakte in de hoofdmacht. "Momenteel baal ik ernorm, maar ik zal er opnieuw alles aan doen om zo snel mogelijk weer fit te zijn," besluit Van der Plas.

Langs deze weg wil het webteam Jaap heel veel sterkte bij de operatie en een spoedig herstel toewensen.

Geef een antwoord