Ook Youssef Blel rondt op valreep overgang naar K.v.v. Quick Boys af

In navolging van Nick Runderkamp heeft de Technische Commissie van K.v.v. Quick Boys vlak voor het sluiten van de zomerse transferperiode ook overeenstemming bereikt met Youssef Blel. De negentienjarige spits komt transfervrij over van FC Volendam en heeft een eenjarig contract getekend op sportpark Nieuw Zuid. De voetbalbond heeft de kersverse aanwinst inmiddels speelgerechtigd verklaard.

De linksbenige Blel maakte drie seizoenen geleden de overstap van de jeugdopleiding van AFC’34 uit zijn woonplaats Alkmaar naar de profs van FC Volendam. Namens het beloftenteam van de oranjehemden was de talentvolle en fysiek sterke aanvaller met Tunesische roots afgelopen seizoen zesmaal trefzeker in de Tweede Divisie.

Bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff is blij dat de ontstane vacature in de voorhoede vlak voor het verstrijken van de deadline ingevuld. ,,Door het plotselinge wegvallen van Ruud Boymans wilden we nog graag een centrumspits toevoegen aan de selectie. Youssef heeft afgelopen seizoen met Jong FC Volendam ervaring kunnen opdoen in de Tweede Divisie. Hij is een jonge, getalenteerde speler waar in onze ogen heel veel rek in zit. We zijn blij dat we de opengevallen plek in de aanval zo snel hebben kunnen invullen. Overigens is Youssef geen onbekende voor ons. We hebben eerder contact gehad met elkaar over een mogelijke samenwerking.”

De kersverse aanwinst heeft de eerste training bij zijn nieuwe club er inmiddels opzitten. ,,Het is een leuke groep. Ik ben goed opgevangen door de jongens. Nick Runderkamp en Enzo Stroo ken ik uit mijn tijd bij FC Volendam. En verder is het natuurlijk een prachtig complex om op te spelen.”
Blel, die zichzelf omschrijft als een balvaste en beweeglijke spits, steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. ,,Ik wil bij Quick Boys zoveel mogelijk wedstrijden spelen en hoop belangrijk te worden voor het team. Mijn doel is om mezelf in the picture te spelen, want ik heb het betaalde voetbal nog niet uit mijn hoofd gezet.”

De clubleiding heet Youssef Blel van harte welkom op Nieuw Zuid en wenst de spits veel plezier en succes toe bij de blauw-witten.