Veerkrachtig Quick Boys pakt volle buit in seizoensopener

Sinds zes maanden vormde sportpark Nieuw Zuid weer eens het decor voor een officiële wedstrijd van het eerste elftal van K.v.v. Quick Boys. De seizoensopener tegen GVVV leek aanvankelijk geen punten op te leveren, maar de blauw-witten toonden veerkracht na rust. Dankzij treffers van Tommy Bekooij en Jan-Willem Kamp werd een achterstand op knappe wijze ongedaan gemaakt door de formatie van trainer Edwin Grünholz: 2-1.

In de basisformatie van de thuisploeg was nog geen plaats voor nieuwkomers Youssef Blel en Nick Runderkamp. Laatstgenoemde mocht in de tweede helft als invaller zijn opwachting maken binnen de lijnen. Het begin van de wedstrijd was voor Quick Boys. Met goed positiespel probeerden de gastheren op de prachtige grasmat een opening te vinden in de hechte defensie van GVVV. De sterke opening resulteerde bijna in de openingstreffer. In de zevende minuut ontsnapte Olaf van der Sande aan zijn directe tegenstander. De spits wist de bal over doelman Johan Jansen te lobben, maar had de pech dat het speeltuig op de lat belandde.

Naarmate de eerste helft vorderde, kwamen de gasten uit Veenendaal beter in de wedstrijd. De blauw-witten werden teruggedrongen op eigen helft, maar keeper Paul van der Helm hoefde zich niet overmatig in te spannen. Het leverde aan de andere kant juist meer ruimte op voor de snelle Fernando Lewis. De rechterspits was op snelheid een aantal keer zijn bewaker Steven Theunissen de baas. Zijn voorzetten konden niet tot doelpunten worden gepromoveerd. Ook GVVV kon tot het rustsignaal geen gevaar stichten, waardoor beide ploegen met de brilstand de spreekwoordelijke thee opzochten.

De wedstrijd barstte na de hervatting meteen los. Nadat Jeroen Tesselaar net buiten de beruchte lijnen een overtreding beging, mocht Jeremy de Graaf vlak na rust aanleggen voor een vrije trap. De plaaggeest van de blauw-witten – de spits scoorde ooit namens VVOG viermaal in één wedstrijd op Nieuw Zuid – liet Van der Helm kansloos met een loepzuivere boogbal: 0-1.

Quick Boys moest nu komen en GVVV trok zich massaal terug op eigen helft. Ricky van Haaren en Fernando Lewis waren dicht bij de gelijkmaker, maar het vizier van de nieuwelingen stond niet op scherp. Het was de laatste actie van Van Haaren, die werd gewisseld voor Runderkamp. De technische staf van de blauw-witten nam risico en liet de ploeg met drie verdedigers spelen door Sabir Achefay in de ploeg te brengen voor Joey Ravensbergen. Hierdoor kreeg GVVV vanzelfsprekend meer ruimte op het veld, maar heel effectief sprong de equipe van trainer Jochem Twisker er niet mee om.

De wedstrijd leek naar het einde te kabbelen, maar in het laatste kwartier maakte Quick Boys alles goed. Nadat Bekooij een minuut eerder een niet te missen kans toch om zeep hielp, stelde de clubtopscorer van vorig seizoen met een doeltreffende kopbal orde op zaken: 1-1. De strakke hoekschop van Achefay mag hier ook niet zeker onbenoemd blijven.
En het werd nog mooier voor de blauw-witten. Een slim genomen vrije trap leidde de tweede treffer van de thuisploeg in. Na opnieuw voorbereidend werk van Achefay liep Kamp de bal binnen: 2-1.
In de extra tijd – het arbitrale kwartet voegde vijf minuten speeltijd toe – kwam de voorsprong van Quick Boys niet meer in gevaar.