Overnachting E-pupillen weer groot succes – foto's online

De jaarlijkse overnachting voor de E-pupillen, inclusief sport en spel, was ook dit jaar weer een groot succes. Ondanks de harde wind hebben zo’n 100 kinderen genoten van de overnachting.

Op maandag 4 mei werden de tenten voor de overnachting opgezet door een paar vrijwilligers op het veld van de Landenteams. Voor het eerst werden de tenten daarmee op kunstgras geplaatst. Zonder pennen in de grond werden ze aan het hek vastgemaakt en met stenen op de zijkanten ging dit perfect. Speciale dank hiervoor gaat uit naar Theo de Ruiter, die toestemming heeft gegeven, en naar Richard de Koning voor het leveren van de stenen.

Woensdag 6 mei begon dan eindelijk de overnachting, voorafgegaan en gevolgd door sport en spel. Om 14.00 uur kwamen de kinderen aan op Nieuw Zuid. Nadat ze de tenten ingericht hadden, werd er om 16.00 uur begonnen met de zeskamp. Om 18.30 uur gingen de kinderen eten; de patat en frikandel werden gesponsord door Horeca/Horecavo uit Leiderdorp. Hierna kregen de kinderen een clinic aangeboden door het eerste elftal van Quick Boys, waarbij onder meer wedstrijden werden gespeeld en penalty’s werden genomen, onder leiding van de spelers en staf van Quick Boys 1.

Om 22.00 uur begon de spooktocht onder leiding van Dirk Barnhoorn. Ondertussen werd er begonnen met visbakken door John van der Plas en Arie Kraayenoord. De vis was gesponsord door Ouwehand Vis, en de olie door Haasnoot Vis. Rond middernacht, om 00.00 uur kwamen de kinderen terug en werd er een nachtelijk lekkerbekje gegeten, waarna de kinderen het tentenkamp opzochten voor de nodige nachtrust.

Na een niet al te lange nacht werd er donderdag 7 mei om 8.30 uur ontbeten. Het ontbijt werd gesponsord door bakker van Maanen. Hieropvolgend werden de tenten leeg gemaakt en werd er opgeruimd. Om 9.45 uur begon het voetbaltoernooi als afsluiting. Dit alles is ook mede mogelijk gemaakt door de Club van Honderd. Het was weer een geslaagde activiteit, ondanks de vele wind.

De Jeugd Activiteiten Commissie bedankt een ieder die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan deze activiteit. Zonder de vrijwilligers en sponsorswas dit nooit mogelijk geweest!

Update 11-05: De foto’s van de overnachting staan inmiddels ook online, en zijn te vinden in het fotoalbum.

Geef een antwoord