Voorbeschouwing Quick Boys- FC ’s-Gravenzande (14:30 uur)

Aankomend weekeinde speelt Quick Boys de laatste reguliere competitiewedstrijd van het seizoen 2014-2015. De blauwwitten krijgen bezoek van degradant en rode lantaarndrager FC ’s-Gravenzande. Voor de formatie van trainer Ted Verdonkschot staat er niets meer op het spel, al willen de blauwwitten met een goed gevoel de nacompetitie ingaan. Bovendien kan Jaap van der Plas een bijzondere mijlpaal bereiken aanstaande zaterdag. Klik HIER voor meer informatie over zijn aanstaande jubileum.
Het duel tussen Quick Boys en FC ’s-Gravenzande staat onder leiding van scheidsrechter B. van Rijsbergen. De inwoner van Maasland fluit om 14:30 uur (!) voor de aftrap van het duel. De wedstrijdbal wordt gesponsord door Diamantsponsor Gebr. Van der Plas.

Algemeen
Football Club ’s-Gravenzande is opgericht op 1 juli 2010. De fusieclub is ontstaan na het samengaan van de verenigingen ’s-Gravenzande SV en de ’s-Gravenzandse VV. De club van voorzitter Leo van der Lans telt circa 1.600 leden. Het Juliana Sportpark vormt de thuisbasis. Het hoofdveld bestaat uit natuurgras. Het eerste elftal wordt getraind door Claudio Braga. Vorig seizoen eindigde FC ’s-Gravenzande op de negende plaats in de Hoofdklasse B.

Mutaties
Gedurende de zomerstop werden Danny Bijl (Westlandia), Darli Gerardus (VVGZ), Martijn Le Conge (Alphense Boys), Rodney van der Meijs (ADO Den Haag), Koos van Spronsen (SC Monster) en Dennis Verbeek (Westlandia) aangetrokken. Hiertegenover stond het vertrek van Steve Escalona (Wateringse Veld) en Silvio Vermeer (MVV’27).

Onderlinge resultaten
In de jaren zeventig stonden Quick Boys en FC ’s-Gravenzande vier keer tegenover elkaar. De allereerste ontmoeting tussen beide ploeg op 23 september 1972 eindigde onbeslist (2-2). De overige drie ontmoetingen werden gewonnen door de blauwwitten. Quick Boys verloor derhalve nog nooit in competitieverband van de FC ’s-Gravenzande. In de heenwedstrijd van dit seizoen won Quick Boys met 4-2 van de Westlanders. Uit een vrije trap bracht Jasper van Dijk de thuisploeg destijds nog op voorsprong, maar Anthony Bentem en Thom de Vries draaiden de rollen nog voor rust om. Tommy Bekooij vergrootte de voorsprong na de doelwisseling, waarna Yuri Westhoff in de slotfase voor de aansluitingstreffer zorgde. Maarten Woudenberg zorgde met een doeltreffende kopbal voor het slotakkoord. Enkele maanden geleden stonden beide ploegen tegenover elkaar in het kader van de achtste finale van het districtsbekertoernooi van West II. Toen was FC ’s-Gravenzande met 4-3 te sterk voor de blauwwitten.

Scoutingsrapport
Met zestien punten uit vijfentwintig duels bezet FC ’s-Gravenzande de laatste plaats in de Hoofdklasse B. Twee weken geleden degradeerden de roodblauwen na de thuisnederlaag tegen Zwaluwen (2-3). De bekendste namen in de selectie van scheidend trainer Robin Knoester zijn linksback Danny Bijl, keeper Danny Koning, middenvelder Martijn Le Conge, aanvaller Domingo Lopes de Brito en aanvoerder Jasper van Dijk. Laatstgenoemde is momenteel clubtopscorer met zeven treffers, maar moet het duel met Quick Boys wegens een schorsing aan zich voorbij laten gaan.

Kijkje in eigen keuken
De technische staf van Quick Boys kan in het duel met FC ‘s-Gravenzande geen beroep doen op de geschorste Henry Opoku. Ook de langdurig uitgeschakelde Gerard Aafjes en Philippe den Hartog ontbreken aanstaande zaterdag.  

Rondje langs de velden
Op de laatste speeldag in de Hoofdklasse B staan kampioen Katwijk en SHO, de andere degradant, tegenover elkaar in Oud-Beijerland, terwijl Zwaluwen de degens kruist met FC Rijnvogels. Op sportpark Duinwetering XerxesDZB te gast bij Noordwijk. Laagvlieger Smitshoek kan zich veilig spelen en bovendien beslag leggen op de derde periodetitel in het uitduel met ASWH en Kloetinge gaat op bezoek bij RVVH. Tot slot speelt Ter Leede tegen Spijkenisse, de grootste kanshebber op de derde periodetitel.  

Geef een antwoord