Overnachting E-pupillen 2009. Een natte start met een zonnig einde.

Een verslag van de overnachting van de E-pupillen op 28 april jl. + foto’s
Het begin van de jaarlijkse 2 kampeerdagen begon een beetje twijfelachtig. Veel nattigheid viel op ons pannetje, maar gelukkig werd het in de loop van de dinsdag middag lekker droog en brak het zonnetje door. Nadat een ieder z’n slaapplekje had ingericht kon er begonnen worden aan het spellen circuit wat bijna geheel was opgebouwd uit voetbal spelletjes. We zijn niet voor niets een voetbalvereniging.
De kinderen werden ingedeeld in diverse teams, welke allemaal een naam hadden gekregen met een oosterse betekenis. Wat te denken van de Kamsam Tigers, of de Kotaradja Panters, Peking Horses en ga zo maar door. Vooral lekker gemakkelijk voor de spreekmeesters van deze dagen. Zij komen dan ook voorlopig nog effe niet in een oosters restaurant. Effe afkicken… ‘s-avonds na het eten werden de jongens en meisjes geconfronteerd met een hele andere tak van sport, namelijk een demonstratie van diverse oosterse sporten en ook was er een boksring aangelegd waarin driftig kon worden gespard. Het geheel stond onder begeleiding van 2 gediplomeerde instructeurs en de meisjes en jongens, maar ook de begeleiding deden enthousiast mee.(had er bij moeten zijn om het te geloven). Na deze zware! Avondtraining was het tijd voor de jaarlijkse tocht in duin. Ook dit was geheel in oosterse stijl, waarbij de kinderen, soms een hoedje geschrokken van de vreemd verklede wezens, bij iedere post een opdracht moesten uitvoeren. Na een lange, spannende tocht werden de kinderen eenmaal terug op het basiskamp verwend met de lekkere gebakken visjes van wie anders dan C. de droebel en z’n kornuiten. Het was weer smullen geblazen. Daarna werd er door velen die nog fut over hadden van de zware dag een plekkie gezocht rondom het grote kampvuur alwaar het nog heel gezellig bleef tot in de vroege ochtenduurtjes.
‘s-Morgens, bij een heerlijk voorjaarszonnetje werd er na het ontbijt gestart met het 5 tegen 5 voetbal toernooi.  De vermoeidheid van de dag ervoor was bij de meeste kindertjes nog duidelijk zichtbaar, maar na gelang het toernooi vorderde werden de deelnemers steeds fanatieker en werd er hevig gestreden om de hoogste plaatsen.
Na het voetbal toernooi was het kampeerfeest helaas weer ten einde. Nadat de prijzen van de diverse competities waren uitgedeeld en de kinderen allemaal werden getrakteerd op een aandenken, kon er huiswaarts worden gekeerd.
Toch kunnen wij (de begeleiding) en hopelijk ook de kinderen terugkijken op 2 fantastische dagen waarbij vooral veel werd gesport en gelachen.
Tot volgend jaar allemaal!

Bedankt, Juliette, Nicky, Christiaan, Bart, Bart, Jelmer, Fleur, Jack, Joost, Bram, Jesse, Jelle, Leonie, Leonard, Lars, Willem, Corné, Bart, Lotte, Bastiaan, Bart, Lars, Guido, Fabian, Julia, Nico, Sander, Lucas, Jan, Willem, Eric, Elise, Huig, Arie, Lennard, Pieter, Robert, Jannette, Erwin, Niels, Max, Rens, Eline, Sjoerd, Willem, Jesse, Jeroen, Esther, Ruben, Joost, Niels, Dirk, Willemijn, Luuk, Ardjan, Corniels, Floris, Martijn, Pim, Thijs, Nick, Joran, Gerald, Jaco, Jacob, Tristian en Jaap voor jullie deelname. Jullie waren geweldig!

Klik hier voor de foto’s

Hieronder de namen van de sponsers die dit ook mogelijk gemaakt hebben

Meesterbakker Van Maanen , voor het sponseren van het ontbijt
Verdoes zuivelhandel , voor het sponseren van het onbijt
Firma Lange van der Plas , voor het leveren van het kampvuur.
Horesca/Horecavo , voor het leveren van de patat en fricandellen
Rokerij Schaap ook vriendelijk bedankt
Huug van Beelen voor het leveren van de geluidswagen.

Voor de rest willen wij alle vrijwilliggers(sters) bedanken voor hun inzet deze dagen wij hopen volgend jaar weer een beroep op jullie te doen!!

Met vriendelijke groet,

Jan Kuijt voorzitter jeugd activiteiten commissie.

Geef een antwoord